Koje materijale bi trebalo da nosite, a koje da izbegavate u letnjim mesecima

Elle 10.08.2018 17:05
Koje materijale bi trebalo da nosite, a koje da izbegavate u letnjim mesecima


Bilo bi idealno kada bi komadi koji nam se dopadaju bili izrađeni i od odgovarajuće tkanine.Bilo bi idealno kada bi komadi koji nam se dopadaju bili izrađeni i od odgovarajuće tkanine.

Znojenje u letnim mesecima je nažalost neizbežno, ali svakako ćete primetiti razliku ako nosite haljinu od veštačke kože i onu od lana. 

Svima je dobro poznato da je poliester jedan od najmanje ugodnih materijala koje treba izbegavati tokom leta zato što ne "diše" i tako zadržava toplotu.

Međutim, znate li koje tkanine i materijali ne podstiču znojenje, a koji svojim izgledom mogu da vas zavaraju, jer izgledaju lako, a zapravo su za kožu vrlo teški?

Otkrivamo u nastavku.

Pamuk

Postoji razlog zašto je većina odeće u našim ormanima upravo od ovog materijala. U pitanju je prirodni materijal koji dopušta vašoj koži da diše. Pamuk u svetlim bojama kombinacija je sa kojom ne možete pogrešiti u letnjim danima.

Lan

Ova tkanina koži dopušta da diše, a toplini da izlazi iz vašeg tela, a osim toga se brzo suši i odlično izgleda čak i u izgužvanim varijantama!

Chambray pamuk

U pitanju je materijal koji je odlična zamena za teksas. Lagan i prozračan i jednostavno savršen za leto.

Poliester

Iako je jedan od najizdržljivijih materijala, poliester je prava noćna mora za letnju odeću. Poliester ne upija vlagu što znači da će vaše telo praktično biti u vakumu sopstvenog znoja.

Veštačka svila

Iako vas izgledom može zavarati, umetna svila i bilo kakvi sintetički materijali nikada nisu dobar izbor za leto.

Teksas

Mada ga svi nosimo u letnjim mjesecima, teksas je težak i otporan materijal koji nije pogodan za leto, te ako je moguće zamenite svoje teksas košulje onima od chambray pamuka koji neodoljivo podseća na teksas.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak