Selaković: Vučić za rešenje kojim će se izbeći rat

Mondo 10.08.2018 12:58
Selaković: Vučić za rešenje kojim će se izbeći rat


Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti.Selaković je za RTS rekao da je o razgraničenju, za koje je Vučić juče rekao da se zalaže, govorio još Dobrica Ćosić, koji je bio predsednik SRJ pre 26 godina.

"To samo govori koliko je ovaj problem dugotrajan, ozbiljan i kompleksan, a nismo uspeli da ga rešimo na druge načine kada smo bili mnogo jači", rekao je Selaković.

Dodao je da ovo nije prvi put da Vučić govori o razgraničenju kao rešenju i ukazao na to da na našu južnu pokrajinu pola sveta gleda na jedan, a pola na drugi način.

"Imamo 95 posto stanovništva koji ne žele da žive u državi Srbiji. U takvoj situaciji, u kojoj su nam 2008. ostavili nezavisno Kosovo, 2009. pomerili rešavanje problema iz UN u institucije EU, 2010. dobili potvrdu Međunarodnog sauda pravde. U tim nemogućim uslovima od predsednika Vučića, vlade, vlasti, očekuje se da se ne ugrozi naša ekonomija, da se ne ugroze investicije koje dolaze u Srbiju, da se ne ugroze penzije i plate. Pitam kako", rekao je Selaković.

On je kazao i da se šanse 95 posto da rešenja za Kosovo i Metohiju neće biti i "onih pet pošto on (Vučić) izlazi sa spremnošću da se dođe do rešenja".

Selaković je kazao da predsednik Srbije neće da prihvati da je Kosovo nezavisno "u ovim granicama u kojima nam se nameće" i da se bori da "svako dobije više, od Srpske pravoslavne crkve do svakog čoveka, da li on živi u Štrpcu, Klokotu, Ranilugu, Gračanici, ili u Metohiji".
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak