Trikovi za lepotu koje je bolje da ne isprobavate

Mondo 08.08.2018 20:13
Trikovi za lepotu koje je bolje da ne isprobavate


Ove savete za negu i lepotu iz "kućne radinosti" ste sigurno bar jednom čuli. Ali, iako su rasprostranjeni, nanose više štete nego koristi i bolje je da ne eksperimentišete.Svakog dana "iskoči" neki novi, kreativni način da postignete rezultate kakve biste dobili u kozmetičkom salonu, ali kod kuće i za neuporedivo manje para.

I iako neki od njih stvarno mogu donekle da pomognu, većina tih saveta doneće vam više štete nego koristi, nažalost.

Evo vrlo popularnih tretmana iz kućne radinosti koje ipak ne bi trebalo da primenjujete jer ćete samo naškoditi sebi i upropastiti kožu.

Kućne maske za piling u koje idu šećer, so ili soda bikarbona

Iako na prvi pogled deluje kao da bi moglo da "upali", šećer i so imaju kristale koji su suviše grubi i mogu da naprave mikropovrede na koži, a kao rezultat imaćete suvu, iziritiranu kožu umesto blistavog tena kakvom se nadate.

Oprezni treba da budete i sa receptima koji uključuju sodu bikarbonu, pošto je ona suviše gruba za kožu, može da poremeti prirodnu pH ravnotežu i "ogoli" kožu, čineći je sklonom baterijskim infekcijama i iritaciji, tako da ćete završiti sa upaljenim licem koje vas svrbi i pecka.

Kokosovo ulje za hidrataciju lica

Kokosovo ulje u poslednje vreme se na sve strane "reklamira" kao oni čudotvori tonici koje u "Taličnom Tomu" prodaju iz kočija putujući trgovci, znate… oni koji leče sve, a "naročito zanoktice". Ali, iako kokosovo ulje ima svojih dobrih strana, ne bi trebalo da ga koristite umesto hidratantne kreme. Zapušiće vam pore i napraviti veće probleme nego što možete i da zamislite, čak i ako vam je ten generalno ok.

Šminku fiksirate lakom za kosu

Kad su vrućine velike, šminka počinje da se topi posle pet koraka otprilike. Jedan od saveta je da iz daljine prsnete mrvicu laka za kosu. Ali, lakovi za kosu sadrže gomilu hemikalija koje ne želite u blizini svoje kože ili očiju.

Tonirate lice alkoholom

Ako mislite da ćete se osloboditi masnih zona na licu, pre svega onih na čelu, nosu i bradi, tako što ćete ih obrisati vaticom koja je natpoljena alkogolom, napravićete još gori proble. Prvo će se koža ispušiti i zacrvenetei, a onda početi da luči prirodna ulja u većoj količini.

Sve u svemu, bićete mirni možda jedno popodne, a omda vam sledi iritacija kože, i čitava gomila bubuljica.

Maska od belanaca

Iako se ova maska pravi vrlo jednostavno, treba samo da odvojite belanca i namažete ih na lice, to u stvari nije dobro za kožu.

Jaja, pa i belanca jesu bogata važnim nutrijentima, ali oni vrlo slabo prodiru kroz kožu. Takođe, jaja koja nisu termički obrađena nose određeni rizik od infekcija kakva je recimo salmonela.

Osim toga, maska od belanaca će vam jezivo isušiti kožu.

Pasta za zube na bubuljicama

Iako deluje kao zgodno rešenje, jer nemamo uvek u kući sredstva koja su namenjena upravo isušivanju bubuljica, nije pametno na bubuljicu stavljati pastu za zube.

Efekat koji ćete postići je suprotan onome što želite. Umesto da su upaljeno mesto smiri, koža će biti dodatno iziritirana, crvena i isušena.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak