Vučić: Za KiM daleko bilo kakvo rešenje

Danas 08.08.2018 20:01
Vučić: Za KiM daleko bilo kakvo rešenje


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija ostati uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i najavio u narednoj godini povećanje svake vrste pomoći, javlja Srna.„Ne samo da nećemo smanjivati svoje prisustvo, već ćemo u svakoj od 10 opština sa srpskom većinom povećati ulaganja i realizovati projekte, poput vodovoda, vrtića i sistema za otpadne vode, jer od toga zavisi opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

On je, u telefonskom obraćanju Srbima i članovima Srpske liste okupljenim u sali Tehničkog fakulteta u severnoj Kosovskoj Mitrovici, istakao da je za Kosovo i Metohiju daleko bilo kakvo rešenje.

Vučić je naglasio da će nastaviti da se bori i da zato traži podršku Srba sa Kosova i Metohije, jer oni, kako je naglasio, znaju ko je sa njima.

„Znate da bez vas neću doneti nijednu odluku“, rekao je Vučić i najavio da će u septembru doći u Kosovsku Mitrovicu, da bi narodu preneo o čemu se razgovaralo u Briselu.

Skupu su prisustvovali generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Ono što danas odavde iz Kosovske Mitrovice želim da poručim svakom Srbinu na Kosovu i Metohiji, imate našu reč, da šta god da bude bilo u narednom periodu, imaćete samo više, nemojte da vas bilo ko laže, nećete imati manje, ni novca, ni bezbednosti, ni bilo čega drugoga. Imaće samo više, i bezbednosti, i novca, i podrške, i više Srbije ovde na Kosovu i Metohiji“, kazao je Đurić, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Na sastanku je rečeno i da je kosovskim Srbima potreban mir i prosperitet i sigurna budućnost za buduće generacije, ali i jedinstvo među Srbima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak