Danilović: Potvrdili smo košarkaški primat u Evropi

B92 08.08.2018 13:53
Danilović: Potvrdili smo košarkaški primat u Evropi


Osvajanjem titule prvaka Evrope u juniorskoj konkurenciji srpska košarka nastavila je kontinuitet uspeha, izjavio je prvi čovek KSS Predrag Danilović.Juniori Srbije pobedom nad domaćinom Letonijom 99:90 u Rigi odbranili su zlatnu medalju na kontinentalnom takmičenju.

"Ovog leta smo beležili velike rezultate, zlato je osvojeno u basketu, srebro je uzela mlada ženska reprezentacija, a juniori najsjajnije odličje. Prošle godine smo takođe bili prvi u ovom uzrastu, a sada smo potvrdili primat u Evropi. Važno je da imamo kontinuitet dobrih rezultata u mlađim selekcijama. Zato cenimo rad klubova i želimo da stvaramo šampione", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj.

Proslavljeni srpski as uverenje da će jednog dana mnogo igrača iz juniorskog tima preći u A tim.

"Sa aspekta nekog ko je igrao košarku, prelazak iz juniora u seniore je osetljiv. Iskreno se nadam da će im klubovi dati više prostora, iako znam da to nije lako jer se traže rezultati. To je jedini način da dosta članova ove generacije pređe u A tim", poručio je Danilović.

Potpredsednik KSS Igor Rakočević, koji je bio uz juniore u Rigi u završnici, dodaje da je ovakav uspeh retkost.

Danilović: Potvrdili smo košarkaški primat u Evropi

Plasirali su se na SP, a onda i odbranili zlato. U nekim momentima su igrali kao pravi seniorski tim, velike zasluge idu selektoru Bućanu", kaže Rakočević

Selektor Aleksandar Bućan zahvalio se KŠ-u na uslovima za rad. 

"Pokazali smo ko smo i šta smo, ovo je uspeh celog KSS-a, ali i klubova gde nastupaju igrači. Nadam se da će biti u budućnosti uspešni kao i u Rigi", rekao je Bućan

Kapiten Dalibor Ilić i MVP prvenstva Marko Pecarski složili su se da je napravljen sjajan uspeh i da su ponosni na ekipu. 

Ilić je ispred reprezentacije poklonio zlatne medalje iz Rige predsedniku KSS Daniloviću i generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću za veliki doprinos.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak