Tužna ispovest brata nestale Novosađanke: Radovala se letovanju, ne znam zašto bi se ubila

Novosti 07.08.2018 17:42
Tužna ispovest brata nestale Novosađanke: Radovala se letovanju, ne znam zašto bi se ubila


Brat Aleksandre Božić (20), čije je telo u nedelju izvučeno iz Dunava kod Novog Sada, za "Novosti". Dan pre tragedije uzela je vozačku dozvolu. Ne bi sebi naudila zbog nesrećne ljubaviPREBIRAM po svakoj sekundi poslednjih dana našeg života. Imala je sve što je poželela. Bila je radosna jer se upisala ove godine na Fakultet tehničkih nauka. Planirali smo letovanje u Egiptu, trebalo je da putujemo 31. avgusta, ona je već odabrala kupaći kostim. Dan pre tragedije, sva radosna preuzela je vozačku dozvolu. Zar se neko ko razmišlja o smrti, toliko raduje novim stvarima?

Ova pitanja Luka Božić (25) vrti u mislima neprestano od subotnjeg jutra kada se ispostavilo da njegova sestra Aleksandra (20) nije ostala da prespava kod drugarice Anje. Vesti su ubrzo počele da bruje o devojci koja je prethodne večeri skočila sa Mosta slobode u Novom Sadu.

Pitanja je mnogo, ali odgovora nije bilo ni u ponedeljak, dan pošto su ronioci Žandarmerije izvukli iz Dunava beživotno telo mlade devojke i u njenom džepu pronašli vozačku dozvolu koja je glasila na njeno ime. Luka kaže da je njegova sestra imala sve što je poželela.

- Stalno vraćam u glavi film poslednje večeri - nastavlja Luka. - Bili smo zajedno, kao i obično, sa društvom u kafićima u Ulici Laze Telečkog. Nešto pre dva časa posle ponoći ona je ostala sa drugaricom, a ja sam sa prijateljima otišao u drugi lokal. Nije je bilo kada sam došao kući, ali smo majka i ja pomislili da je prespavala kod drugarice Anje, kako je to inače činila.

Lukina i Aleksandrina majka Ivana se prva zabrinula ujutru kada je čula vest da je neka devojka tokom noći skočila s mosta. Tada su pokušali da dobiju Aleksandru na oba broja njenog telefona. Nije bila dostupna. Strepnja je počela da raste.

Luka tvrdi da njegova sestra nije bila neko ko bi sebi oduzeo život zbog nesrećne ljubavi.

- Koliko mi je poznato, nije imala momka. Nije bila sklona alkoholu, ali volela je da popije čašu belog vina. Tako je bilo i poslednje večeri - nastavlja Luka.

Policija ispod mosta sa kojeg se Aleksandra Božić bacila u Dunav 

Tanana nit nade da će se Aleksandra svakog časa pojaviti na vratima prekinula se u porodičnom domu Božića u nedelju uveče oko 22 časa. Aleksandrin otac identifikovao je telo svoje kćerke i pretužnu vest javio bivšoj supruzi i sinu. Majčin lelek prodrmao je višespratnu zgradu u Puškinovoj ulici.

- Ne možemo da verujemo da se takva nesreća dogodila ovoj porodici - kažu komšije Božićevih. - Odavali su utisak veoma složne porodice, ona i njen brat Luka koji je nedavno završio master studije na Fakultetu tehničkih nauka, često su zajedno izlazili u grad.

Božići su pre desetak godina izbegli iz Prištine u mirnije, severne predele. Skrasili su se u Novom Sadu, uklopili u novu sredinu. Mada im roditelji žive razdvojeno, dobro su se međusobno slagali. Voleli su za sebe da kažu da ih je Bog pogledao, da su u suštini srećni ljudi.

NEMA TRAGOVA NASILjA

PREMA saznanjima "Novosti", obdukcioni nalazi Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu potvrdili su da na devojčinom telu nije bilo tragova nasilja. Tokom narednih dana biće završena i toksikološka analiza. Aleksandra Božić biće sahranjena u utorak na Novom groblju u Petrovaradinu u 15 časova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak