5 svađa zbog kojih i najjača ljubavna veza može "uvenuti"

Cosmopolitan 07.08.2018 14:37
5 svađa zbog kojih i najjača ljubavna veza može "uvenuti"


Ljubav jeste važna, ali nije i je najbitnija stavka u vezi i lako se može ugasiti ukoliko je ne negujete na pravi način.U svakoj vezi dolazi do svađa i to nije nešto čega treba da stidimo. One često pomognu da svi problemi koje skrivamo u sebi izađu na videlo. Međutim, probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smemo ignorirati i moramo ih rešiti kako se svađe ne bi ponavljale. Donosimo vam popis najgorih ljubavnih svađa i savete kako da ih rešit.

Svađa oko …… finansija.

Prema statistikama, novac je na prvom mestu liste uzroka ljubavnih svađa. Nalazite se u finansijskoj krizi i spajate kraj s krajem, a vaš partner potajno troši novac na bespotrebne stvari mimo vašeg dogovora? Ako ste vi i vaš partner ovaj problem shvatili kao priliku da razradite svoje novčane planove i postanete iskreniji jedno prema drugome, onda ste na pravom putu.

… porodici.

Niko nije savršen pa tako ni članovi naše porodice. Normalno je da ponekad partneru malo iskritikujemo svoje roditelje, ali volimo ih bez obzira na sve. Međutim, šta uraditi u situaciji u kojoj vaš partner govori bezobrazne stvari o vađim najbližim? To ne smete tolerisati. Postoji granica koju partner ne sme preći i uvrede na njihov račun predstavljaju tu granicu. Isto važi i za vas, imajte takta kada iznosite svoje mišljenje o njegovoj porodici kako ga ne biste povredili.

 … kućnih poslova.

Ovo zvuči kao mala stvar, ali za većinu parova radi se o jako velikom problemu. Pogotovo kada je samo jedna strana zadužena za sve kućne poslove. Ako podela obaveza predstavlja problem i u vašoj vezi, obavezno pokušajte da ga rešiti, nemojte ga ignorirati. Kućni poslovi treba da sedele na pola i zato recite svom partneru kako je vreme da ozbiljno razgovarate o tome.

… seksa.

Tekom intimnih trenutaka nalazimo se u izuzetno osetljivom stanju. Zbog toga je potrebno pažljivo komunicirati svaki potencijalni problem vezan uz seksualni život. Ako vam nešto ne odgovara ili ste nezadovoljni, nemojte partnera prekinuti rečenicom 'Šta to radiš, ovo je grozno' jer time rušite njegovo samopouzdanje. Boljhe budite taktični i recite nešto poput: Nisam sigurna da mi ovo prija, možemo da isprobamo nešto drugačije. O problemima vezanima za seksualni život nije lako pričati izvan kreveta, ali upravo to i treba da radite jer je takve razgovore lakše je voditi hladne glave.

… izgleda, inteligencije ili ličnosti.

Reči izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju. Zato izbegavajte komentare na partnerov račun. Ponekad u ljutnji izgovorimo nešto što ne mislimo, želimo povrediti ljude jer su oni povredili nas. Kada vam izleti takav komentar, izvinite se i objasnite da ste to rekli u besu. Isto očekujte i od svog partnera i nemojte tolerisati uvrede.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak