Radovi u Balkanskoj ulici teku po planu

StudioB 07.08.2018 14:12
Radovi u Balkanskoj ulici teku po planu


Radovi u Balkanskoj ulici teku po planu, a buduću ulicu starih zanata krasiće i drvored, izjavio pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.– Započeli smo kompletnu rekonstrukciju Balkanske ulice, a trenutno su u toku radovi na podzemnim instalacijama. Radi se rekonstrukcija i zamena vodovodne i toplovodne mreže, a biće urađena i nova kišna kanalizacija. To su važni radovi koji se izvode ispod zemlje i kojima se rešava problem starih i dotrajalih instalacija – objasnio je Mladenović za TV „Pink“.

Prema njegovim rečima, u poslednje četiri godine rekonstrukcije ulica se rade veoma detaljno, kako se ne bi dogodilo da se po završetku pojavi problem ispod zemlje.

– Balkanska ulica biće kompletno rekonstruisana, trotoari će biti popločani granitnim pločama, a kocka će biti zamenjena. Na isti način već je urađeno nekoliko rekonstrukcija ulica koje su popločane kamenom kockom. Planirano je da Balkanska, nakon što dobije novi izgled posle rekonstrukcije, dobije i drvored, što će ulici dati drugačiji i lepši izgled – naglasio je Mladenović.

Ova ulica je prepoznatljiva po starim zanatima, naveo je on i dodao da je zbog toga i doneta odluka da se zaštite zanatlije koje tu rade kako bi im se pružila šansa da nastave sa svojim poslom.

– Na taj način želimo da stvorimo jedan poseban kutak gde ćemo moći da pronađemo ljude koji se bave starim zanatima. Ti ljudi su svojevremeno kreirali zanatski duh Beograda i Balkanska je sigurno pravo mesto za ulicu starih zanata – zaključio je Mladenović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak