Tuga u Novom Sadu: Otac identifikovao telo, majčin lelek odjekivao zgradom

SrbijaDanas 07.08.2018 13:14
Tuga u Novom Sadu: Otac identifikovao telo, majčin lelek odjekivao zgradom


Aleksandra Božić (20), studentkinja koja je stradala pod nerazjašnjenim okolnostima u noći između petka i subote u Novom Sadu, nije imala ni jedan jedini razlog da oduzme sebi život, kaže njen brat Luka, a potvrđuju mnogobrojni prijatelji.Aleksandra je u petak uveče bila u provodu na novosadskom "Lazinom salašu" sa bratom i prijateljima, ali je u dva sata posle ponoći iznenada sela u taksi i krenula ka Mostu slobode. Taksista ju je ostavio na mostu, a njeno telo pronađeno je u nedelju posle podne u Dunavu. 

Luka Božić, brat Aleksandre Božić (20) otkrio je okolnosti pod kojima se tragedija dogodila, a mediji pišu i kako su nesrećni roditelji saznali za tragediju.

- Zaista ne znam iz kog razloga je Aleksandra oduzela sebi život. Nikome u porodici se nije žalila da ima probleme, čak je i kobne noći, kad smo zajedno sa prijateljima bili u provodu, delovala raspoloženo i opušteno. Nije pravila ispade, nije bežala od kuće, nikada nije davala znake depresije, zaista ne znam šta bi moglo da je natera na tako strašan čin - rekao je Aleksandrin brat Luka.

Luka kaže da njegova sestra nije imala problema, te da su se u prethodnom periodu nizali samo lepi događaji.

- Upisala je fakultet ove godine, položila vozački ipit. Taj dan smo uplatili more, trebalo je da idemo za Egipat. Dobila bi kola, pošto je položila. Bukvalno je imala sve. Kupovala je kupaći, a neko ko hoće da se ubije, ne kupuje kupaći da ide na more - rekao je u neverici, prebirajući po motivima za tragičan čin.

Ujedno, prisetio se delića izlaska u kojem je bio sa sestrom, a posle koga je njen nestanak prijavljen.

- Bila je sa mnom u lokalu, malo smo pili. Da li je nešto njoj sinulo... Ja ne znam šta joj je bilo u glavi. Ali da je planirala, ne bi radila te stvari. Ne bi išla sa majkom da uplati more - ocenjuje Aleksandrin stariji brat Luka.

Lukina i Aleksandrina majka Ivana se prva zabrinula ujutru kada je čula vest da je neka devojka tokom noći skočila s mosta. Tada su pokušali da dobiju Aleksandru na oba broja njenog telefona. Nije bila dostupna. Strepnja je počela da raste.

Novosti pišu da je tanana nit nade da će se Aleksandra svakog časa pojaviti na vratima prekinula se u porodičnom domu Božića u nedelju uveče oko 22 časa. Aleksandrin otac identifikovao je telo svoje kćerke i pretužnu vest javio bivšoj supruzi i sinu. Majčin lelek prodrmao je višespratnu zgradu u Puškinovoj ulici.

Božići su pre desetak godina izbegli iz Prištine u mirnije, severne predele. Skrasili su se u Novom Sadu, uklopili u novu sredinu. Mada im roditelji žive razdvojeno, dobro su se međusobno slagali. Voleli su za sebe da kažu da ih je Bog pogledao, da su u suštini srećni ljudi.

Prema pisanjima medija, obdukcioni nalazi Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu potvrdili su da na devojčinom telu nije bilo tragova nasilja. Tokom narednih dana biće završena i toksikološka analiza. Aleksandra Božić biće sahranjena u utorak na Novom groblju u Petrovaradinu u 15 časova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak