Sedam ostvarenja na Nedelji srpskog filma u Iranu

RTS 07.08.2018 12:55
Sedam ostvarenja na Nedelji srpskog filma u Iranu


Srpsku kinematografiju u programima Nedelje srpskog filma, koja će se od 23. do 29. avgusta održati u iranskim gradovima Teheranu, Tabrizu i Širazu, predstaviće sedam ostvarenja, najavio je Filmski centar Srbije.Ambasada Republike Srbije u Teheranu, Filmski centar Srbije i iranska specijalizovana institucija za promociju inostranog filma "Art & Experience", a uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije, tokom poslednjih desetak meseci pripremali su organizaciju ovog prestižnog programa.

Trejler za film „Ničije dete“

Filmska revija, koja se održava u trenutku jačanja bilateralnih odnosa između Irana i Srbije, biće otvorena projekcijom nagrađivanog ostvarenja Ničiji dete Vuka Ršumovića u Kući umetnosti u Teheranu.

Projekciji će osim reditelja prisustvovati i scenaristkinja Ana Tomović.

Na programu Nedelje srpskog filma su i Anplagd Mladena Kovačevića, Branio sam Mladu Bosnu Srđana Koljevića, Dnevnik mašinovođe Miloša Radovića, Enklava Gorana Radovanovića, Kozje uši Marka Kostića i Rekvijem za gospođu J.                        

U programu ove filmske revije naći će se i tri panel diskusije o odnosima između iranske i srpske kinematografije i mogućnostima saradnje, a na kojima će učestvovati gosti iz Srbije, iranski reditelji i filmski producenti.

Nedelja srpskog filma u Iranu najavljena je početkom maja 2018. godine posebno organizovanom projekcijom filma Dnevnik mašinovođe, upriličenom povodom Međunarodnog sajma knjiga, a čiji je počasni gost-izlagač bila Srbija.

Ovoj projekciji prisustvovao je Vladan Vladisavljević, ministar kulture u Vladi Republike Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak