On zna kada i šta: Bafet zaradio 12 mlrd $ na akcijama

B92 07.08.2018 09:50
On zna kada i šta: Bafet zaradio 12 mlrd $ na akcijama


Berkšir hatavej, investicioni fond u vlasništvu milijardera Vorena Bafeta, objavio je rast profita za drugi kvartal ove godine od čak 67 odstoTolikom rastu doprineli su bolji poslovni rezultati osiguravajućeg dela biznisa, ali i novi računovodstveni propisi

Ukupna neto dobit Bafetovog koncerna bila je u drugom kvartalu 12 milijardi dolara i bio je tri puta veći u odnosu na prošlu godinu, a predstavlja veliko poboljšanje u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je Berkšir hatavej prvi put za devet godina imao gubitak, i to u iznosu od 1,1 milijarde dolara.

Voren Bafet (87), jedan je od najbogatijih i najuspešnijih investitora na svetu,

Preme Forbsovoj listi, Bafet je smešten na treće mesto po bogatstvu na svetu, i ona je trenutno procenjena na oko 83 milijarde dolara. 

Zovu ga i Prorok iz Omahe, po gradu gde je i sedište holdinga Berkšir Hataveja, i ističe se kako je bogatstvo stvorio praktično ni iz čega, samo zahvaljujući mudrosti i šarmu, nizom preuzimanja. Nije pohlepan, živi skromno, a "blago iz pećine" će dati, najavio je, u dobrotvorne svrhe. Dosada je donirao 32 milijarde dolara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak