Užasan kraj potrage: U Dunavu pronađeno telo nestale Novosađanke

Novosti 06.08.2018 11:35
Užasan kraj potrage: U Dunavu pronađeno telo nestale Novosađanke


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su telo 20-godišnje Novosađanke čiji je nestanak u subotu prijavljen policijiVIŠE od pet časova ronioci žandarmerije juče popodne tragali su u dubinama Dunava kod Novog Sada za telom devojke koja je u subotu uveče, nešto posle dva časa iza ponoći skočila sa Mosta slobode u reku.Telo su pronašli oko 19 časova,nekoliko kilometara dalje, između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.

Svetloplava kosa,bela majica, tetovaža na ruci i vozačka dozvola u džepu nedvosmisleno su upućivali na zaključak da je reč o studentkinji Aleksandri Božić (20)koja je poslednji put viđena u subotu u restoranu „Lazin salaš“ u centru Novog Sada. Sinoć oko 22 časa devojčino telo identifikovao je njen otac.

- Da... to je moja kćerka – jedva čujno je rekao slomljeni čovek.

Kakvi su razlozi podstakli dvadesetogodišnjakinju na ovako drastičan korak bez povratka, za sada se ne zna.Ronioci su započeli pretragu reke već u subotu na osnovu tvrdnji nekoliko svedoka da su oko dva časa i četrdeset minuta videli mlađu devojku kako izlazi iz taksija na Mostu slobode, a minut ili dva docnije prekoračuje ogradu i baca se u reku.

Prema tvrdnjama svedoka, devojka je odgovarala opisu Aleksandre Božić.Imala je na sebi belu majicu kratkih rukava, sivi duks oko struka i šorts bele boje.Ovakav opis se najvećim delom podudarao sa opisom nestale Aleksandre koji su policiji i medijima dali njen otac i brat.Razlika je u prvi mah bila u tome što je porodica tvrdila da je Aleksandra nosila "mačkasti" oblik naočara za vid, belu majicu sa crnim printom sa prednje strane i natpisom "OH", ali ne i šorts, kako su javili očevici, nego - plave farmerke.

Aleksandrin brat Luka koji je policiji i društvenim mrežama objavio nestanak sestre sa kojom je u subotu bio zajedno u gradu u pomenutom restoranu do dva časa iza ponoći, a potom joj se izgubio svaki trag,nije juče imao snage da izusti ni reč.

Zvao je proteklih sumornih sati sve Aleksandrine prijatelje i poznanike ali niko je nije video.Neumorno je okretao oba sestrina broja mobilnog telefona, ali oni su su sve vreme bili nedostupni.

Krhka nada porodice Božić da je ona negde živa i zdrava i da će se svakog trenutka pojaviti na vratima stana, raspršila se sinoć kada je policija javila da je nađeno telo devojke koja na levoj ruci ima karakterestičnu tetovažu, a u džepu vozačku dozvolu na kojoj je Aleksandrino ime.

OČEVICI

PREMA nezvaničnim informacijama ,taksista koji je Aleksandru dovezao na most,odmah pošto je devojka izašla iz automobila udaljio se s mosta.Posle prijave građana o devojci koja se bacila u reku, policija ga je pronašla.On je,kako saznajemo, rekao da nije video skok u reku, ali je njegov opis devojke poklapao sa opisom svedoka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak