Huligani iz Hrvatske pohapšeni u Srbiji

Blic 03.08.2018 13:00
Huligani iz Hrvatske pohapšeni u Srbiji


Pripadnici MUP su uhapsili grupu hrvatskih državljana za koju se sumnja da je demolirala pumpu kod Vrčina,Policija Srbije uhapsila je 32 navijača Torcide iz Splita, koji su juče na putu za Sofiju napravili haos na pumpi u Vrčinu. Na autoputu kod Niša presretnuto je 400 navijača Hajduka po povratku iz Bugarske koji su osumnjičeni za haos na pumpi, a zadržano je 32. Kako "Blic" saznaje, 28 lica biće sprovedeno na saslušanje kod prekršajnog sudije u Beogradu, jedan je deportovan, a trojica huligana su ostala u Nišu.

Huligani iz Hrvatske pohapšeni u Srbiji 

Više stotina navijača splitskog Hajduka su juče rano ujutru pokrali gotovo ceo asortiman u prodavnici na benzinskoj pumpi u Srbiji, kada su krenuli na utakmicu u Bugarskoj, a ostavili su za sobom i ustaške simbole.

Kako saznajemo, huligani koji su opljačkali benzinsku stanicu u Vrčinu uhapšeni su u Nišu, a policija je 28 Splićana transportovala u Beograd. Jedan maloletnik neće moći da odgovara zbog godina koje ima, te će biti samo proteran iz Srbije, a trojica su kažnjeni novčano sa po 20.000 dinara zbog nošenja palica, baklji...

Huligani iz Hrvatske pohapšeni u Srbiji 

Prema informacijama koje posedujemo, policija je identifikovala i muškarca koji je pisao ustaške grafite, te će nakon odluke dežurnog tužioca biti odlučeno da li će protiv njega biti podignuta prekršajna ili krivična prijava.

Huligani u Grockoj na saslušanju

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinković potvrdio je naša saznanja , da su pripadnici "Tordcide", njih 28 privedeni su oko podne u Policijsku stanicu u Grockoj, gde je u toku njihovo saslušanje i obrada podataka.

"Oni su privedeni u stanicu u Grockoj jer je na toj teritoriji, u Vrčinu, izvrššen prekrššaj. Policija im trenutno uzima podatke, nakon čega bi trebalo da napiše prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru", precizirao je Marinović za Tanjug.

Ministar Nebojša Stefanović rekao je da su pripadnici MUP-a zaustavili na auto-putu više od 400 hrvatskih navijača, a detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.
Huligani iz Hrvatske pohapšeni u Srbiji 

- U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana - objasnio je ministar Stefanović.

Huligani iz Hrvatske pohapšeni u Srbiji 

Podsetimo, u noći između srede i četvrtka, karavan od više desetina vozila, uključujući i petnaestak kombija, zaustavio se u Vrčinu na svom putu iz Hrvatske ka Bugarskoj, gde Hajduk igra sa Slavijom iz Sofije revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i naše državljane i naše goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

- Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano - poručio je Stefanović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak