Napravite ulje za suvu kožu od lavande

Novosti 03.08.2018 12:23
Napravite ulje za suvu kožu od lavande


Mnogi od nas oduševljeni su mirsiom lavande i koriste mnoge kozmetičke proizvode sa mirisom ljubočastog bilja, a za ljubitelje prirodnih proizvoda za negu, donosimo recept za ulje od lavande, pogodno za suvu kožu, koje mogu napraviti sami.Ulje za telo od lavande

Koristi se za ublažavanje grčeva i nervoze kao i za negu i obnovu kože. Kao baza najčešće se koristi maslinovo ili suncokretovo ulje. Maslinovo ulje za razliku od suncokretovog puno se teže upija u kožu, ali suncokretovo nije toliko hranjivo kao maslinovo, pa je na vama da izaberete.

Sastojci:

– bazno ulje (maslinovo ili suncokretovo)

– cvetovi lavande

Priprema:

Čistu teglicu ili drugu staklenu bočicu napunite cvetovima lavande do 2/3 njenog kapaciteta, pa je do vrha prelijte uljem. Teglicu stavite na sunčano mesto te je narednih mesec dana svaki dan lagano promućkajte. Nakon mesec dana ulje procedite kroz gusto sito ili gazu, čime ćete dobiti čisto ulje bez ostataka bilja.

Savet:

Poželjno je nakon dva do tri dana ulje bez mućkanja još jednom procediti kako bi se izbjeglo mutno ulje s talogom. Dobijen proizvod čuvajte na tamnom i hladnom mestu i iskoristite u roku godine dana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak