Vučić: Sotona sam jer iz ambisa pokušavam da izvučem nešto za srpski narod

Novosti 01.08.2018 10:05
Vučić: Sotona sam jer iz ambisa pokušavam da izvučem nešto za srpski narod


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da se na Kosovu i Metohiji borimo ne protiv albanskih interesa, jer sa njima želimo bolje odnosePredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da želi da ljudima poruči šta čini oko Kosova i Metohije i da odgovori na optužbe.

Vučić je istakao da se na KiM borimo ne protiv albanskih interesa, jer sa njima želimo bolje odnose. Dodao je da imamo neprijatelje u nekim zapadnim zemljama, što se vidi u ponašanju Velike Britanije.

- Borimo se da u teškim, gotovo nemogućim uslovima, izvučemo maksimum za naš narod i izgubimo najmanje - kaže Vučić gostujući na TV Pink.

On je rekao da je 19 zemalja sveta pogazilo principe i norme, ali da im neće reći da je kriv Milošević. Ističe da u Rezoluciji 1244 se ne govori o Srbiji, da je češće spominju Albanci nego Srbi. Kako podseća, 2006. godine, zahvaljujući neodgovornosti došlo je do otcepljenja Crne Gore.

Pročitajte još - Vučić: Ponudiću rešenje za KiM, a narod će biti vrhovni sudija

- Vlast u Srbiji se tukla između sebe! Izgubili smo Jugoslaviji. Imali smo pogrom stanovništva u martu 2004. Ni na to nismo reagovali nikako sem saopštenjima. 2007. i 2008. konačno govori se o puštanju standarda i ide se na status: proglašava se jednostrano nezavisnost Kosova, a na to reagujemo uglavnom neodgovorno, neozbiljno, reagujemo bez plana i ideje kao da nas je to iznenadilo - kaže Vučić.

Predsednik podseća da je mnogo izgubljeno. Postojali su hvalospevi bivšim vlastima u albanskim medijima, a Vučić je predstavljen kao "Sotona".

- Sotona sam jer iz ambisa pokušavam da izvučem nešto za srpski narod, da sačuvam srpski narod na KiM. Želimo da zaštitimo naše crkve, da dobijemo više nego što je pisalo u svim planovima dosad. Nikad nećemo dobiti manje od onog što je dosad nuđeno. U ovakvim uslovima pokušavamo da izvučemo najviše i zaustavimo vrzino kolo čekanja, skidanja glava. Borimo se da očuvamo mir za našu decu, iako to sada zvuči kao fraza. Namučili smo se da sačuvamo mir i to poštuju svi i na istoku i na zapadu - kaže Vučić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak