Zemun: Vatra guta skladišta, vatrogasac u Urgentnom

B92 01.08.2018 09:33
Zemun: Vatra guta skladišta, vatrogasac u Urgentnom


Požar velikih razmera izbio je u Zemunu u Ulici Cara Dušana 268 nedaleko od mosta Mihajla Pupina. Čule su se i eksplozije, saznaje B92.MUP je saopštio da je požar izbio oko 22 h u magacinima nameštaja. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović stigao je na mesto velikog požara oko ponoći.

Kako javlja reporter Prve televizije sa mesta požara, gore dve fabrike i jedna privatna kuća. Vozila koja su parkirana u blizini, takođe su u plamenu.

Prema prvim informacijama, gore fabrike "Gaj inžinjering" i "Tupleks" i skladište nameštaja koje se nalazi u blizini, a vatrogasci su uspeli da ugase vatru koja je zahvatila kuću.

Stanovnici tog dela grada su evakuisani, a vatrogasne ekipe pokušavaju da ugase požar, koji se, prema rečima očevidaca, brzo širi.

Na intervenciji gašenja požara koji je u Ulicu Cara Dušana 268 u beogradskom naselju Zemun oko 22 h zahvatio dva magacina nameštaja i građevinske plastike, površine više stotina kvadrata, angažovana su 62 vatrogasca-spasioca i 20 vozila, saopštio je MUP.

Vatrogasne ekipe trenutno rade i na sprečavanju širenja požara na objekte u okolini, dok su stanari okolnih kuća evakuisani.

Iz Hitne pomoći navode da se nekoliko vatrogasaca nagutalo dima, a jedan je prevezen u Urgentni centar.

Drugih povređenih za sada nema, a na lice mesta upućene su četiri lekarske ekipe.

U tom delu gradu isključena je struja da ne bi došlo do širenja požara na stambeni kompleks.Sve mere se preduzimaju kako bi se ugasio požar, koji je u utorak uveče izbio kod Pupinovog mosta u Zemunu, ali situacija je teška, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dodajući da su četiri vatrogasca lakše povređena u požaru.

"Preduzimaju se sve mere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost je veoma teška situacija jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to rešili", rekao je Stefanović, obraćajući se novinarima na mestu požara.

Ministar je rekao da se situacija "prati iz sekunde u sekundu" i da će biti naložena evakuacija, na prvi znak bilo kakve opasnosti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak