Za zdravu i jaku kosu: Napravite piling u kućnoj varijanti

Gloria 30.07.2018 15:32
Za zdravu i jaku kosu: Napravite piling u kućnoj varijanti


Samo pranje kose više nije dovoljno jer se tokom vremena na koži glave talože izumrle ćelije kože, koje tokom vremena stvaraju sloj koji samo šamponiranje ne može da skine.Kako bi se ovaj problem uspešno rešio, sada vam na raspolaganju stoji piling kose. Možete ga raditi uz pomoć profesionalnih maski koje se kupuju ili napraviti vašu od sastojaka iz kuhinje, efekti su isti, prenosi Stil

Intenzivno delovanje pilinga na vašoj kosi, dubinski čisti kožu glave i sprečava opadanje kose povećanjem cirkulacije u folikulama kose. Na ovaj način reguliše se problem rasta kose, proizvodnja sebuma i sprečava se perut. 

Kako deluje piling kose? 

Intenzivno delovanje pilinga na vašoj kosi, dubinski čisti kožu glave i sprečava opadanje kose povećanjem cirkulacije u folikulama kose. Na ovaj način reguliše se problem rasta kose, proizvodnja sebuma i sprečava se perut.

Ovo su sve prednosti pilinga kože glave: uklanja mrtve ćelije, utiče na smanjivanje bubuljica i akni na koži glave, čisti pore, podstiče cirkulaciju, preventivno deluje na opadanje kose, sprečava začepljenje folikula dlake, sprečava ljuštenje kože glave i stvaranje peruti. 

Pravila za pravilan piling kose: 

Kosa mora da bude mokra, dakle piling se ne nanosi na suvu kosu. 

Utrljavajte smesu za piling na kožu glave. 

Kada nanesete piling na kosu, masaža bi trebalo da traje između 2 i 3 minuta. 

Nakon masaže kosu ćete oprati svojim šamponom. 

Zatim na kosu nanosite pakovanje koje inače koristite. 

Konačno, na kraju kosu ćete ponovo isprati.


Piling u kućnoj verziji 

Uvek možete kupiti jedan od pilinga koji se sada nude na tržištu. Ipak, ukoliko ste ljubitelj prirodne kozmetike, napravite sebi piling od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji. Uzmite jednu šoljicu šećera, najbolje je koristiti šećer od šećerne trske. 

Dobro ćete pomešati šećer sa biljnim šamponom. Utrljajte dobro piling u kožu glave, a zatim isperite vodom i šamponom. Ovaj piling kose čisti prljavštinu sa kose i mrtve ćelije. 

Za kraj vam dajemo recept za piling kose koja se brzo masti, najveći problem kod većine žena danas. 

Ukoliko je vaša kosa masna, biće joj potrebna dodatna nega. Dakle, kod masne kose, preporučuje se redovan piling kose, kao neizostavan i čest tretman koji morate primenjivati. 

Koji će vam sastojci biti potrebni za piling masne kose: 

30 grama smeđeg šećera

1 do 2 kašike balzama za kosu 

Pomešajte ova dva sastojka, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu i tako pripremljen piling utrljajte u kosu. Iako je pravilo da se balzam za kosu nanosi isključivo i samo na vrhove kose, s vremena na vreme možete ga koristiti kao za piling, zato ne treba da vas čudi zašto je jedan od sastojaka za pilinga kose. 

Ovaj recept dobar je ukoliko imate masnu kožu, a na odličan način osvežićete kožu glave i ukloniti izumrle ćelije. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak