Mihajlović: Opozicija napada Vučića u jeku borbe za Kosovo

N1info 30.07.2018 14:42
Mihajlović: Opozicija napada Vučića u jeku borbe za Kosovo
Potpredsednica Vlade Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je da predsednika Srbije Aleksandra Vučića opozicija "napada u jeku diplomatske borbe za postizanje kompromisnog rešenja o kosovskom pitanju, da bi zaustavila napredak Srbije u pokušaju da se domogne vlasti iz ličnih interesa".

"Neodgovorno je i protiv interesa građana to što pokušavaju da sakupe političke poene na najvažnijem pitanju za budućnost Srbije. Ali, to i ne čudi od onih koje zanimaju vlast po svaku cenu i lično bogaćenje, a ne napredak Srbije i dobrobit njenih građana. Jedino iznenađenje, i to neprijatno, jeste ko im se sve u tim napadima pridružuje", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ona je istakla da Vučića najviše napadaju upravo oni koji su, svojim odlukama dok su bili na vlasti, doprineli tome da se pregovaračka pozicija Srbije po pitanju Kosova oteža.

"Oni koji nikad nisu imali nijedan predlog u vezi s Kosovom danas su prvi da kritikuju rešenja koja još nisu ni predložena. Znaju da gledaju u budućnost i predvide datum kad će biti referendum, ali su zaboravili pitanje koje su postavljali Međunarodnom sudu pravde i odgovor koji su dobili, kao i da su oni ti koji su izmestili pregovore iz Ujedinjenih nacija i stavili ih pod okrilje EU", navela je Mihajlovićeva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak