Jeremić skuplja potpise, "kontra" SNS

Mondo 29.07.2018 11:29
Jeremić skuplja potpise, "kontra" SNS


Narodna stranka počela akciju prikupljanja potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija, kako navode, Kosovu omogućila da dobije stolicu u UN i time priznala nezavisnost. Kontra-akcija SNS - potpisi da Jeremić dobije ulicu u NjujorkuAkcija Jeremićeve stranke "Jedan potpis menja sve" od danas se sprovodi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Ona je izazvala buru reakcija iz SNS, koji je u Beogradu istog dana organizovao drugu akciju u kojoj su prikupljali potpise da Jeremić dobije ulicu u Njujorku, ali i da bi podsetila na ''uspehe'' bivšeg ministra spoljnih poslova kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Vuk Jeremić rekao je novinarima da je cilj inicijative da se aktuelnoj vlasti pošalje poruka da su građani Srbije protiv članstva Kosova u UN i najavio da će prikupljanje potpisa trajati nedeljama i u svim delovima Srbije.

"Ne može ništa biti dalje od istine da je članstvo Kosova u UN neophodno da bi se sačuvali mir i stabilnost u regionu. To nije istina", rekao je Jeremić novinarima ispred štanda NS u Knez Mihailovoj ulici.

On tvrdi da postoji način da se pregovorima dođe do kompromisnog rešenja koje, kako kaže, ne bi podrazumevalo trajno odricanje od Kosova od strane Beograda.

"Ukoliko bude stavljen potpis na sporazum koji podrazumeva stolicu Kosova u UN, to će za efekat imati priznanje državnosti Kosova od strane Srbije", naveo je Jeremić.

"VUKOV POTPIS MENJA SVE"

Srpska napredna stranke (SNS) organizovala je danas u Beogradu akciju prikupljanja potpisa građana kako bi predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić dobio ulicu u Njujorku, a SNS je na taj način reagovao na inicijativu Jeremićeve stranke.

Član Glavnog odbora SNS Dragomir Petronijević je rekao da je potpis Jeremića kao ministra spoljnih poslova Srbije ''zaista menjao sve'' i da su skoro sve zemlje koje je posetio obavljajući tu funkciju priznale nezavisnost Kosova.

''Jeremić mnogo bolje poznaje Njujork nego Beograd i SNS želi da mu pomogne da dobije ulicu u tom gradu. Tu smo i da podsetimo građane na njegov ''uspeh' kao ministra spoljnih poslova i da Vukov potpis menja sve'', rekao je Petronijević novinarima u Knez Mihailovoj ulici.

On je kazao da su se članovi SNS okupili i kako bi skupili novac da Jeremić otputuje u Berlin ''po novih 200.000 evra'' od ambasade Katara.

''Pošto Jeremić leti biznis klasom, treba će nam vremena da prikupimo taj novac, ali polako. Kad prikupimo novac, predaćemo ga Narodnoj stranci da njihov lider može lakše da ode da pregovora o novcu koji mu očigledno treba, a verovatno je i onih 200.000 evra potrošio'', kazao je Petronijević.

Kako je rekao, SNS današnjom akcijom želi da pokrene inicijativu da se donese zakon koji će, kaže, omogućiti Jeremiću da se bavi konsaltingom.

''Videli smo u medijima da su međunarodni tajkuni optuženi za pranje novca sarađivali sa njim, pa predlažemo da se donese zakon da Jeremić može na miran način da se bavi konsalting uslugama'', naveo je Petronijević.

Na akciju SNS i Jeremića reagovao je i potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

On je ocenio da licemerje Vuka Jeremića povodom Kosova i Metohije nema kraja i da posle svega što je učinio nema pravo da se izdaje za rodoljuba.

Đurić navodi da "iako je koliko juče svojom suludom akcijom pred Međunarodnim sudom pravde direktno doprineo tome da se udvostruči međunarodna podrška albanskim sepatistima na Kosovu i Metohiji, danas bez ikakvog stida deli pariotske lekcije", saopšteno je iz SNS.

"Neko ko je saučesnik u instaliranju administrativnih prelaza između centralne Srbije i Kosova i Metohije, ukidanju Prištinskog korpusa i srozavanju potencijala Vojske Srbije, neko ko je kumovao nizu katastrofalnih sporazuma sa Prištinom, marginalizovao UNMIK, a doveo Euleks, nema pravo da se izdaje za rodoljuba", istakao je Đurić.

Dodaje da niko u Srbiji nije zaboravio šta su Jeremić i "žuti" režim učinili na štetu državnih i nacionalnih interesa.

"Čitava Jeremićeva politička karijera je jedna velika laž i prevara, i on u toj laži uporno istrajava, i to ne samo zato što mu je takav krakter, već i zato što je podržan i plaćen da nastavi da laže i obmanjuje srpski narod", dodao je Đurić.

Umesto što lije lažne krokodilske suze nad Kosovom i Metohijom, Jeremić bi trebalo da objasni honorar od 200 hiljada evra dobijen od katarske ambasade u Berlinu, koji sigurno nije nagrada za zasluge u odbrani srpskih državnih i nacionalnih interesa, poručio je Đurić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak