Prvi detalji ubistva advokata: Miša Ognjanović likvidiran ispred zgrade

Alo 29.07.2018 10:53
Prvi detalji ubistva advokata: Miša Ognjanović likvidiran ispred zgrade


Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) ubijen je sinoć oko 19.30 časova u kolima ispred ulaza u zgradu u Ulici antifašističke borbe 61 gde se nedavno doselio!"Muškarac u crnom, sa crnim kačketom, visok oko 180 centimetara...", opisuju očevici osumnjičenog za ubistvo poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) i ranjavanje njegovog sina Petra (26).

Ubistvo i ranjavanje su se dogodili sinoć oko 19.30 sati ispred zgrade u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

- Napadač je posle pucnjave pobegao na autobusku stanicu u ušao u autobus - tvrdi jedan od očevidaca koji nije želeo da se predstavlja. Okupljeni, međutim, odmahuju glavama u neverici.

Očevici su ispričali da je sa advokatom u trenutku kada je napadač ispalio hice ka njemu bio sa svojim starijim sinom Petrom.

- Sin ga je pridržao dok je padao. Zapomagao je, vikao je "tata, tata" držeći ga u krilu. Majica mu je bila sva krvava - kazao je jedan od komšija.

Petar je, pričaju komšije, bio tu dok je Miša davao znake života, ali pošto je ranjen u desnu šaku, ekipa Hitne pomoći ga je krvavog odvezla u Urgentni centar.

Uznemirene komšije su ispričale i da se čulo nekoliko pucnjeva.

- Ćerka je parkirala automobil ispred zgrade i ugledala telo u haustoru, utrcala je u kuću i počela da vrišti. Kad smo sišli ispred zgrade, videli smo da je to naš komšija. A danas sam ga videla, ima i malu bebu...- priča vidno uznemirena jedna od komšinica.

Druga komšinica iz ulaza zgrade u kojoj je živeo ubijeni advokat čula je, kaže, dva-tri pucnja.

- U prvi mah pomislila sam da je petarda, a kad sam čula Hitnu pomoć strčala sam sa vidim sta se dešava - kaže ona.

Prestravljene komšije nisu želele mnogo da komentarišu. O advokatu imaju samo reči hvale, znaju da je zastupao Miru Markovic i neke poznate ličnosti, te u strahu nisu želeli ni da se fotografišu.

Svedoci su dali izjave i policiji koja traga za napadačem. Tridesetak policajaca tokom uviđaja nije dozvoljavalo da iko prođe kroz blok zgrada.

Ulica Proleterske solidarnosti bila je zatvorena, a stanari prolaze uz ličnu kartu.

Oni koji se vraćaju iz grada pričaju da su na putu sreli mnogo policije koja zaustavlja vozila i legitimiše građane.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak