Ljajić: Podela Kosova zakasnelo rešenje

Mondo 26.07.2018 09:23

Potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić, ocenio je danas da je podela Kosova i Metohije zakasnelo rešenje. Zukorlić opasniji od Ugljanina. O Hatidži Mehmedović.Ljajić je gostujući na Radio - televiziji Srbije rekao da je zamrznuti konflikt nije rešenje za pitanje Kosova i Metohije, a da u odugovlačenju rešenja problema Srbija samo dobija kao sagovornike predstavnika Albanaca koji je radikalniji od prethodnog.

"Imamo predloge da zadržimo zamrznuti konflikt kao da mi u njemu uživamo u blagodati, a posebno Srbi koji žive na Kosovu. Moramo da stvari pomerimo sa mrtve tačke zbog napretka Srbije i ljudi koji tamo žive", kazao je Ljajić.

On je ocenio da je Srbija propustila šansu da reši pitanje Kosova onda kada je imala vlast, moć i uticaj na toj teritoriji. ;"Nije se pregovaralo sa onima sa kojima se možda moglo pregovarati, zato što se polazilo s maksimalističkih pozicija, a sada smo došli da branimo ono što može da se odbrani", objasnio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, sve opcije su otvorene, a podela Kosova je dobro ali zakasnelo rešenje.

"Devedesetih smo imali realnu vlast i uticaj i moć na Kosovu. Sada to nemate i sa ove pregovaračke pozicije smo daleko slabiji i što više odlažemo, pozicije će biti sve gore po nas", rekao je Ljajić.

Komentarišući, u istom gostovanju na RTS, političku situaciju u Novom Pazaru, Ljaljić je ocenio da je lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić "puno opasniji" od lidera Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejmana Ugljanina.

"Zukorlić je opasniji od Ugljanina za narod u Novom Pazaru i opasniji za društvenu matricu koju želi da nametne. On zna da smo mi (Socijaldemokratska partija Srbije), a ne Ugljanin glavna prepreka da od Sandžaka napravi privatno vlasništvo", kazao je Ljajić.

A šta je to Hatidža loše uradila?

Ljajičeva SDPS podnela je zahtev da ulica u Novom Pazaru dobije naziv po preminuloj predsednici udruženja "Majke Srebrenice" Hatidži Mehmedović. "Šta je ta žena (Hatidža Mehmedović) loše uradila? Zato što se borila da se kazne oni koji su joj ubili muža, dva brata, dva sina? Da se istina obelodani, da se krivci i zločinci kazne? Pozivala je na toleranciju, što se videlo jer nije bilo ni trunke mržnje u njenim nastupima uprkos toj nevidjenoj tragediji koja je zadesila", kazao je Ljajić za ženu na čiju vest o smrti je stigao skandalozni tvit radikalke Vjerice Radete.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak