Nema nade za Pančevac, ovo je uslov svih uslova

B92 25.07.2018 10:01
Nema nade za Pančevac, ovo je uslov svih uslova


Nekoliko narednih dana specijalno vozilo ispitivaće stanje u kome se nalazi Pančevački most, a u Putevima Srbije objašnjavaju da to nije početak njegove obnove.Država je obimne radove na Pančevcu odlagala nekoliko puta, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da ni ova godina nije pravo vreme da se započne tako veliki projekat.

Zvučaće čudno, ali ovo jeste konzilijum građevinskih lekara, pošto Pančevac nije ništa drugo do ozbiljan pacijent. U Putevima objašnjavaju da će taj specijalni pregled potrajati nekoliko dana - utvrđuje se stanje u kome se most nalazi - obnovu niko ne spominje.

Prošle zime nadležni su nas upozoravali: Pažnja!!! Obrušava se deo konstrukcije mosta!!!, a to su nam naknadno pojasnili rečima: "okrunili su se manji delovi betonskog parapeta, a ta oštećenja su estetske prirode".

Pitanje za Vesića: Da li u ovom trenutku postoji konkretna komunikacija grada i države oko obnove Pančevca?

On odgovara da naravno da postoji.

Pančevac nije u nadležnosti Grada, ali zamenik gradonačelnika objašnjava da još nije pravo vreme, jer, kako kaže, obnove pod saobraćajem nikada nisu potpune.

"Ja sam siguran da obnova ali temeljita obnova Pančevca mora da sačeka završetak izgradnje mosta na Adi huji , a kao što znate mi ćemo 2020. početi da radimo taj most. Zatvoriti Pančevac bez mosta na Adi huji je nemoguće", navodi Vesić. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak