Detalji stravičnog napada u Nišu: Starac nasrnuo na devojku, popio kiselinu i preminuo

Blic 24.07.2018 12:15
Detalji stravičnog napada u Nišu: Starac nasrnuo na devojku, popio kiselinu i preminuo


U zgradi Osnovnog i Višeg suda u Nišu, stariji muškarac Blagoje S. je napao 17-godišnju devojčicu iz za sada neutvrđenih razloga. Prema informacijama iz Kliničkog centra u Nišu maloletnica ima nekoliko uboda po vratu, a napadač je popio kiselinu i preminuo je.Blagoje Stojanović (75) izbo je danas po vratu Anđelu M. (17) u zgradi Osnovnog suda u Nišu, nakon čega je popio sonu kiselinu, od čega je i preminuo. Devojčica, srećom nije teško povređena i u stabilnom je stanju.

Incident se dogodio danas oko podneva, ispred sudnice broj 55 u Opštinskom sudu u Nišu.

Nakon što je maloletnoj Anđeli M. Blagoje zadao ubode u predelu vrata, devojčica je napadača poprskala suzavcem, a on je potom popio kiselinu i u bolnici preminuo. Kako saznajemo, devojčica je došla u sud da opravda odsustvo majke koja je trebalo da ima suđenje sa Blagojem.

Devojčica koju je Blagoje Stojanović napao u popodnevnim časovima u zgradi Osnovnog i Višeg suda u Nišu u stabilnom je stanju i u toku dana će biti prebačena u Kliniku za dečiju hirurgiju, kaže hirurg Urgentnog centra KC Niš Sunčica Mihajlović.

- Devojka je odmah pregledana od strane medicinskog osoblja i tima koji čine hirurg, anesteziolog i vaskularni hirurg. Urađena je dijagnostika koja je pokazala da nema većih povreda, stabilizovana je i trenutno se nalazi u dobrom opštem stanju - rečeno je Tanjugu u KC Niš.

Prema rečima očevidaca, krv je lila na sve strane i zgradom je odzvanjala vriska. Policiju je alarmirala sudska straža.

Da se ovaj incident dogodio, potvrdila je portparol suda, Iva Popović.

- U prostorijama Osnovnog suda u Nišu, jedna ženska osoba zadobila je povrede na vratu.

Popovićeva nije želela da daje više informacija, imajući u vidu da je istraga u toku, ali navela je da je stanje u Osnovnom sudu normalizovano, te da ova institucija redovno prima stranke.

Ipak, u prvom trenutku, zgrada je bila blokirana, a policajci nisu dozvoljavali nikome da napušta zgradu, pa ni sudijama.

Još uvek nije poznato kojim predmetom je Stojanović napao devojčicu i naneo joj povrede.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak