Nemanja Radulović: Muzika je za mene vazduh, sloboda i život

Gloria 23.07.2018 23:32
Nemanja Radulović: Muzika je za mene vazduh, sloboda i život


Za uspeh je osim talenta i rada potrebna i sreća, ali ono što je najvažnije to je ljubav prema muzici i tom načinu života, rekao je svetski poznati violinista Nemanja Radulović kome, kako je naveo, muzika predstavlja vazduh, slobodu i život.On je za Tanjug izjavio da inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu, u komunikaciji sa muzičarima, ali i kada se nešto neočekivano desi na sceni.

Iako je nastupao sa mnogim svetski poznatim muzičarima, nijedno iskustvo ne bi mogao da izdvoji kao najdraže, ali mu je, kaže, svaki put drago da upoznaje nove ljude i da sa onima sa kojima često sarađuje ostvari još bolji odnos.

Što se više poznajemo, to je lepše muzicirati – rekao je Radulović i dodao da ima mnogo muzičara koje ceni i sa kojima bi želeo da sarađuje, a među njima je i slavna pijanistkinja Marta Argerič.

Pre deset godina sa svojim prijateljima iz bivše Jugoslavije i Francuske osnovao je ansambl “Dabl sens” sa kojim je nastupao i sinoć u Drvengradu, nakon svečanog otvaranja šestog festivala ruske klasične muzike “Boljšoj”.

Radulović je naveo da, osim klasične, voli da sluša sve vrste muzike i da su ga tokom karijere pratila i pozitivna i negativna mišljenja.

On smatra da muzika nema granica i da je za mlade muzičare dobro da što više putuju jer tada više saznaju, a kada je reč o domaćoj klasičnoj muzičkoj sceni naveo je da mu drago što svaki put kada ode na koncert ili u pozorište vidi pune sale.

Koncertna sezona Kolarčeve zadužbine je neverovatna, oni imaju mnogo dobre koncerte, ali osim u Beogradu, ljudi se i u drugim gradovima trude da naprave što bolju sezonu tako da mislim da to ide u dobrom pravcu. Naravno, uvek može bolje – naveo je on i mladima poručio da budu istrajni u onome što odluče da rade i da veruju u to.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak