Martinović: Šabić vodi besomučnu kampanju protiv vlasti

N1info 23.07.2018 14:40
Martinović: Šabić vodi besomučnu kampanju protiv vlasti


Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović optužio je poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića da postupa kao "politička ličnost", a ne nezavisan organ i da vodi kampanju protiv predsednika države, ministara u Vladi Srbije i poslanika."Čovek koga je ova Skupština izabrala da navodno štiti informacije od javnog značaja i da ih čini dostupnim građanima napada svoju državu iz dana u dan i vodi besomučnu kampanju protiv predsednika države, Vlade, ministra i poslanika", rekao je Martinović na sednici Skupštine Srbije.

On je kazao da se Šabić "lažno predstavlja kao neki nezavisni samostalni državni organ", što kako je naveo, "odavno nije".  

"U Srbiji imamo instituciju koja se zove poverenik za informacije od javnog značaja, ali on odavno nije nezavisan i samostalan, već je politička ličnost koja se oglašava na krajnje negativan način o svim zakonima, iskrivljujući sve što se dešava u Skupštini", rekao je Martinović.  

Optužio je Šabića da je primio veliki broj ljudi u svoju službu po različitim ugovorima i bez raspisivanja konkursa uz obrazloženje da kao samostalni nezavisni organ nema obavezu da to čini.  

Martinović je optužio Šabića da na to, kao i na druge aktivnosti poput konferencija za novinare u Medija centru, troši državni novac koji bi mogao biti upotrebljen za "pametne svrhe odnosno za lečenje ljudi, opremanje kliničkih centara ili domova zdravlja".

Reagujući na obraćanje Martinovića, poslanica Demokratske stranke Srbije Gorica Gajić ukazala je na povredu poslovnika rekavši da govornik može govoriti samo o temi koja se tiče dnevnog reda.  

"Martinović je bio potpuno van dnevnog reda", rekla je Gorica Gajić na šta je Martinović uzvratio da je govorio o Šabiću kako bi ukazao na to šta on radi dok se predstavlja kao nezavisni organ.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak