Prevareni đaci se vratili iz Španije: Profesorka nije htela da daje izjave

Novosti 22.07.2018 11:00
Prevareni đaci se vratili iz Španije: Profesorka nije htela da daje izjave


Đaci beogradskih srednjih škola koji su proteklih desetak dana boravili na mučnom letovanju u Španiji, upravo su se vratili u Beograd.Đaci beogradskih srednjih škola koji su proteklih desetak dana boravili na mučnom letovanju u Španiji, vratili su se jutros oko 9 časova u Beograd.

Posle paklenih deset dana, problema sa smeštajem, prehladom, propalom agencijom... opet su u zagrljaju svojih najmilijih.

Podsetimo, deca su na put krenula 11. jula, da bi već na prvoj stanici - u španskom letovalištu Ljoret de Mar umesto da budu smešteni u hotel, ostala na ulici. Ispostavilo se da smeštaj nije ni bio plaćen, a za organizaciju putovanja bila je zadužena agencija "B2R", koja je počela sa radom početkom ove godine.

Deca su tako za već plaćen aranžman od džeparaca morala ponovo da plate noćenje, neki od obećanih i plaćenih izleta nisu bili održani, pretposlednjeg dana napustio ih je i vodič iz agencije, mnogi su ostali bez para...

Profesorka Snežane Martić, poznata kao Šakira, koja je više od sto dece odvela na putovanje u Španiju, a koje se pretvorilo u pravu agoniju i za decu i za roditelje, danas nije htela da iznese svoju stranu priče.

- Nikakve zvanične izjave sada nećete dobiti - uputila je novinarima, dok ju je okupiralo nekoliko roditelja optužujući je da im se nije javljala na telefon.

Ipak, pojedini roditelji su bili malo mirniji i kaži da su većinu stvari iz Španije saznavali iz medija.

- Verujte da gotovo sve što smo saznali o dešavanjima, pročitali smo u novinama, tek čekamo da se deca vrate i da nam kažu pravu istinu. Deca su slabo imala internet tamo i koliko su mogla, toliko su nam javljala kakvo je stanje, niko nije ni slutio da će se ovako nešto desiti. Čuli smo da su se svi isplakali tamo, i deca i odrasli, videćemo kakvo ćemo objašnjenje dobiti kad dođu - poručili su kratko roditelji.


Vidno neraspoloženi, roditelji su nevoljni za priču, većina njih bespomoćno sleže ramenima i kratko komentairše "ne znam šta da kažem".


- Sve su to mutne radnje očigledno, kad je trebalo da doplate za drugi smeštaj, pitala sam ćerku kome je dala novac, da li profesorki ili nekom drugom, kazala mi je da je dala zaposlenima na recepciji hotela. Pa kako maloletno lice plaća samo smeštaj - pita se jedna majka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak