Deset najnepouzdanijih automobila po izboru vozača

Mondo 21.07.2018 22:37
Deset najnepouzdanijih automobila po izboru vozača


Na osnovu prijavljenih kvarova, može se zaključiti da skupo ne znači i pouzdanoBritanski portal What Car je, na osnovu mišljenja čak 14.000 vlasnika automobila, napravio listu najnepouzdanijih automobila.

Oni su odgovarali na pitanja u vezi sa pouzdanošću njihovih četvorotočkaša u poslednjih 12 meseci. Jedna trećina je izjavila da su imali jedan problem u tom periodu.

Kvarovi su podeljeni su 14 grupa: akumulator, karoserija, kočnice, motor, pogonska elektrika, druga elektrika, izduvni sistem, spoljna svetla, sistem za gorivo, menjač, unutrušnjost, upravljački sistem, vešanje i drugo.

Vozači su, takođe, ostavili podatke o trajanju i koštanju popravke.

Na osnovu svih ovih podataka napravljena je lista koja sadrži 169 modela 33 brenda.

Ovo je deset nepouzdanijih:

10. "Mercedes-Benc B klase" (rezultat: 46,2 odsto)

Nešto preko 35 odsto vlasnika je prijavilo da je imalo neki problem. Između ostalog bilo je i onih sa kvarom na motoru i menjačkom sistemu. Zbog tih kvarova vozila su bila i više od nedelju dana u servisu.

9. "Mercedes-Benc E klase" (rezultat: 46,1 odsto)

Najnovija generacija "E klase" je prošla lošije nego njena prethodna generacija. Skoro četvrtina vlasnika se požalila na neki kvar, a najčešće su imali zamerke na unutrašnjost i elektriku. Garancija je pokrila sve popravke, a samo mali procenat je trajao više od sedam dana.

8. "Nisan kaškai" dizel verzija (rezultat: 44,2 odsto)

Skoro polovina "kaškai" dizeleša je imala problem, a najčešći kvarovi (24 odsto) imaju veze sa nepogonskom elektrikom, kao što je navigacija, info-zabavni sistem i klima uređaj. Problem sa akumulatorom je pijavilo 19 odsto vlasnika. Većina automobila je mogla da se vozi sa prijavljenim kvarovima i popravljeni su besplatno.

7. "Lend rover diskaveri sport" dizel verzija (rezultat 43,8 odsto)

Više od 40 odsto vlasnika "diskaveri" dizelaša je prijavilo neki problem. Najčešće su se žalili na karoseriju i unutrašnjost, a bilo je onih koji su imali problem sa motorom i nepogonskom elektrikom. Sva vozila su popravljena besplatno i vraćena na put za manje od nedelju dana.

6. "Džip renegejd" (rezultat: 42,1 odsto)

Ovaj SUV izgleda čvrsto ali izgleda da nije baš takav. Njih skoro 43 odsto je imalo neki kvar, a mnogi su imali ozbiljne probleme (motor, pogonska elektrika i kočioni sistem). Neka vozila su bila kod majstora i duže od nedelju dana.

5. "Jaguar XE" (rezultat: 36,7 odsto)

Dizel verzija se pokazala manje pouzdanom i čak 44 odsto njenih vlasnika je imalo pritužbe. Najčešće na nepogonsku elektriku, ali i na karoseriju, motor, sistem za gorivo, upravljanje i vešanje. Svi problemi su rešeni za manje od nedelju dana.

4. "Fijat 500X" (rezultat: 32,3 odsto)

Više od trećine vlasnika je imala problem sa ovim modelom. Na karoseriju i elektriku je bilo najviše povike. Sve je popravljeno u okviru garancije, ali je većina morala da barem jednu noć provede u servisu.

3. "Nisan kaškai" benzinska verzija (rezultat: 28,9 odsto)

Benzinski "kaškai" se nije pokazao kao najpouzdaniji SUV. Probleme je prilavilo 56 odsto vlasnika. Najveća povika je bila na akumulator, karoseriju i nepogonsku elektriku. Dobra stvar je da su svi kvarovi popravljeni besplatno za manje od nedelju dana.

2. "Volvo XC90" (rezultat: 22,6 odsto)

Čak 53 odsto vlasnika najvećeg Volvoovog SUV-a je imalo pritužbe. U većini slučajeva problemi su bili u vezi sa nepogonskom elektrikom i softverom i nisu bili rešeni jednom posetom majstoru. Barem su popravljeni kroz garanciju.

1. "Rejndž rover sport" dizel verzija (rezultat: 14,5 odsto)

Neverovatnih 60 procenata vlasnika ovog premijum modela je imalo problem. Oni su se žalila najviše na menjač, pogon, motor i vešanje. Neki automobili su proveli kod majstora i više od nedelju dana, a garancija nije pokrila sve troškove.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak