Најављено проширење листе у „Радосном детињству“

Дневник 21.07.2018 22:31
Најављено проширење листе у „Радосном детињству“


У вртиће Предшколске установе „Радосно детињство” на основу одлуке Градског већа, у предстојећој 2018/19. години биће уписано више деце, што пружа шансу малишанима са јединствене листе чекања да ипак добију место у обданишту.По речима  координаторке Службе за упис, испис и премештај у „Радосном детињству” Ружице Сворцан, одобрено је повећање за 20 одсто у односу на нормативе који важе у групама. 

Прецизан број места још није познат јер ће се проширење капацитета разматрати за сваку вртићку групу понаособ.

– Листа ће бити проширена где год за то постоји могућност, а то зависи од условности собе, као и од тога да ли у групи постоји дете са сметњама у развоју јер у том случају не можемо применити одлуку – рекла је Ружица Сворцан. – Родитељи деце која су примљена биће обавештени телефоном.

Јединствену листу чине 1.872 малишана који су одбијени према броју бодова, 1.435 оних чији су родитељи конкурисали на нерасписана места и 21 беба млађа од шест месеци. Подсећамо на то да је пристиглих пријава било 4.370.

Досад је „Радосно детињство” примило 1.042 детета на 1.561 расписано место, а разлика представља број слободних места у категорији четворочасовног боравка, за које није било довољно заинтересованих, будући да су родитељи већином запослени. Највећа потражња је за установама на Новом насељу, Детелинари и у центру.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak