Prerezao vrat medicinskoj sestri i seo u čekaonicu: Vukašin osuđen na 30 godina

Kurir 21.07.2018 14:23
Prerezao vrat medicinskoj sestri i seo u čekaonicu: Vukašin osuđen na 30 godina


Viši sud u Šapcu osudio je Vukašina Vilotića (42) na 30 godina zatvora za ubistvo medicinske sestre Ljubinke Popović iz ovog grada koje se dogodilo u januaru 2016. godine.Sudsko veće prihvatilo je predlog tužilaštva da se Vilotić osudi na 30 godina jer su veštaci Specijalne zatvorske bolnice iz Beograda tokom postupka nesumnjivo dokazali da je ubistvo učinio u uračunjivom stanju. 

Porodica je i danas neutešna. Žale što nije osuđen na 40 godina, ali im je laknulo što je postupak okončan posle dve i po godine neizvesnosti. 

- On je trebalo da dobije doživotnu robiju jer je hladnokrvno ubio Ljubu na njenom radnom mestu. Šta da kažem, za nas utehe nema, ali mi je bar malo lakše da ne moram da ga gledam više na suđenjima. Ove dve godine bilo je neizdržljivo - kaže Vidoje Popović. 

Predstavnik tužilaštva u završnim rečima istakao je da uračunjivost Vilotića nije dovedena u sumnju, što je bio osnovni argument odbrane za odugovlačenja postupka. Zahtev da se osudi na 30 godina obrazložili su dokazima veštaka da je Vilotić ubistvo počinio u “stanju povišene emocionalne napetosti ali da to nije imalo intenzitet afekta”, te da je u tom trenutku bio svestan svog dela. 

Odbrana je i u završnim rečima ostala pri stavu da je reč o “opasno bolesnoj osobi” koja je trebalo da bude smeštena na odeljenje da se leči i da je to propust lekara. 

Da podsetimo ...

Vukašin Vilotić (42) kupio je za 200 dinara mesarski nož kojim je nekoliko minuta kasnije zaklao medicinsku sestru Ljubinku Popović (57) u šabačkom domu zdravlja.

Medicinska sestra Ljubinka Popović ubijena je tokom pauze, na svom radnom mestu. Pošto ju je preklao, Vukašin je oprao ruke, izašao iz ordinacije i seo u čekaonicu, gde je ubrzo uhapšen.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak