EU sprema kontramere za tarife SAD na evropske automobile

Radio 021 21.07.2018 14:09
EU sprema kontramere za tarife SAD na evropske automobile


Evropska unija priprema listu kontramera u slučaju eventualnih američkih tarifa na evropske automobile, izjavila je danas evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrem.Evropska unija priprema spisak američkih proizvoda na koje bi mogla da uvede carine ukoliko SAD primeni nove kaznene takse za automobile iz EU.

To je istakla evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom. "Pripremamo zajedno sa zemljama članicama spisak kontra mera i to smo jasno preneli našim američkim partnerima", rekla je Malmstrom

Ona je, ipak, izrazila nadu da će poseta evropske delegacije Vašingtonu naredne nedelje, u kojoj će, zajedno sa njom, biti i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, pomoći smirivanju tenzija.
 
"Ako bi SAD uvele ovakve tarife na automobile, to bi bilo veoma loše. Zajedno sa našim zemljama članicama spremamo listu kontramera i o tome smo obavestili naše američke partnere. To je urađeno na isti način kao što je bilo sa čelikom i aluminijumom", rekla je Malmstrem.
 
Delegacija EU će naredne nedelje boraviti u poseti Vašingtonu gde će se sastati sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i razgovarati o trgovini.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak