Bahati gaze džipovima po Savskom keju

Mondo 21.07.2018 13:00
Bahati gaze džipovima po Savskom keju


Beograđani na društvenim mrežama negoduju jer se ne sprečavaju vozači automobila koji tokom dana u desetinama, a od večeri u stotinama ugrožavaju bezbednost ljudi na Savskom keju kod Beogradskog sajma.Vozači automobilima zaposedaju i travnjake, ugrožavajući pešake i bicikliste na tom šetalištu.

Na tom mestu se broj splavova za zabavu povećao pošto su uklonjeni iz neposredne okoline naselja u izgradnji "Beograd na vodi".

Najnoviji povod za negodovanje je to što je jednu biciklistkinju u utorak uveče na biciklističkoj stazi kod Sajma udario džip, idući u rikverc. Vozač je zaustavio tek pošto je čuo njeno vrištanje, doviknuo izvinjenje kroz prozor i otišao, ne izašavši iz kola.

Ona je pozvala policiju, jedan očevidac je svedočio, ali pošto je žena rekla da nije povređena, "sve se završilo na zapisniku". Bila je tu, kako piše, i komunalna policija, ali "vezane su joj ruke", jer dok pišu naloge za kažnjavanje, "bahatnici im prete".

Tako su šetalište i biciklistička staza na keju na desnoj obali Save "pretvoreni u suludi auto-put zbog splavova do kojih se 'mora' kolima", iako je parking Sajma u neposrednoj blizini, piše žena posle udarca džipa.

Policija je na tom mestu svakodnevno, u razna doba, raznim povodima, a tamo je i stanica Rečne policije, sa stalnom posadom, ali stanje se, kako pišu redovni prolaznici, ipak pogoršava.

Na tom mestu, piše u komentarima na stranici "Ulice za bicikliste", noću "klinci u prslucima 'regulišu' parkiranje ispred svakog 'važnijeg splava' ", a "svako jutro je tona srče stakla na stazi, smeće na sve strane".

Uveče je, do samog ruba obale, po proceni redovnh prolaznika 250-300 automobila parkiranih u dva reda i još stotinak na zelenoj površini, a kroz to prolaze taksiji koji dovoze druge goste splavova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak