Vulin: Nadam se da se Hrvatska stidi

Mondo 21.07.2018 12:43
Vulin: Nadam se da se Hrvatska stidi


Ministar odbrane Aleksandar Vulin o izjavi hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da su "Hrvatska i Albanija braća po oružju"...Vulin kaže da mu je izuzetno žao što hrvatska politika ne može da se oslobodi dubokog kompleksa koji oseća prema Srbiji i Srbima.

"Jedini kriterijum da budete braća sa Hrvatskom jeste da ste učestvovali u ubijanju Srba. Žao mi je što je tako i što hrvatska politika nije u stanju da pronađe neki drugi način da se poveže sa svojim okruženjem i da pronađe neku drugu vrednost zbog koje bi nekoga nazvala braćom", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Učestvovati u ubijanju Srba, kazao je on, nije nešto zbog čega treba da se bratimite sa nekim, a posebno ne da se ponosite time što ste radili.

"Žao mi je što je to tako i što hrvatska politika nije u stanju da se oslobodi tog dubokog kompleksa koji oseća prema Srbiji, ali sam uvek zabrinut ako je to jedina poruka za budućnost i jedini kriterijum da postanete braća sa hrvatskom državom, narodom ili hrvatskom politikom, da ste učestvovali u ubijanju Srba", rekao je ministar Vulin i izrazio nadu da se "stide toga što su rekli".

Vučić o šokantnoj izjavi Kolinde: Čestitam

Drugog dana zvanične posete Tirani, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je, obraćajući se u parlamentu, poručila da su Hrvati i Albanci "doslovce braća po oružju".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak