Haradinaj: Podela Kosova za mene znači rat

Blic 20.07.2018 12:04
Haradinaj: Podela Kosova za mene znači rat


Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj protivi se ideji o, kako navodi, razmeni teritorija sa Beogradom ili podeli Kosova i poručuje da za njega „podela znači rat”, preneli su kosovski mediji.Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj protivi se ideji o, kako navodi, razmeni teritorija sa Beogradom ili podeli Kosova, i poručuje da za njega "podela znači rat".

Kako prenosi prištinski portal "Kosovapres", Haradinaj je to rekao reagujući na izavu američkog ambasadora Grega Delavija, koji u sinoćnoj izjavi za KTV nije isključio mogućnost podele Kosova.

- Razdvajanje je borba za mene, ja kažem to bez oklevanja, i da je opasno da se sada govori o razdvajanju - rekao je Haradinaj na RTV Dukađini.

Prema njegovim rečima, "svako ko pominje podelu Kosova izazvaće tragediju na Balkanu".

- Nije dobro spominjati podelu. Svako ko spominje podelu, iz bilo kog razloga, greši jer bi to moglo da dovede do tragedije na Balkanu - naveo je on.

U ovim okolnostima, kaže, nema podele ili razmene teritorija.

- Nema razmene, nema podele teritorija, to je opasno u ovim okolnostima - rekao je, izmedju ostalog, Haradinaj, prenosi prištinski portal.

Američki ambasador je sinoć u emisiji Rubikon prištinske TV KTV, na pitanje da li je podela Kosova opcija, rekao da ne želi da govori o elementima koji bi mogli da se nađu u konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak