Ivana Španović o odbrani zlata na EP: Teže je ostati na vrhu

Novosti 19.07.2018 20:48
Ivana Španović o odbrani zlata na EP: Teže je ostati na vrhu


Velika je razlika doći na takmičenje kao klinka željna dokazivanja i sada kada imam 28 godina - priča srpska atletičarkaTRI uzastopna evropska zlata biće vetar u leđa Ivani Španović, koja na EP u Berlinu (6-12. avgust) želi da odbrani i tron na otvorenom. Najbolja srpska atletičarka odavno je prešla igricu na kontinentalnim šampionatima, ali lako pronalazi motiv i kad na zaletištu nema rivalki iz SAD.

- Teže je ostati na vrhu nego doći do njega - podseća aktuelna šampionka da je morala mnogo stepenika da preskoči do onog najvišeg na postolju.

Sa njega sad nema nameru da silazi, jer je on odskočna daska za svetske smotre.

- Velika je razlika doći na takmičenje kao klinka željna dokazivanja i sada kada imam 28 godina. Prvo sam želela medalju, pa onda nije bilo dovoljno da ona bude bronzana ili srebrna. Odjednom ti cilj postaje samo zlato. Pa onda ideš dalje, želiš odličja sa svih takmičenja. Na Mediteranskim igrama sam upotpunila kolekciju - proširuje Ivana vitrinu za odličja.

Niz od devet medalja sa velikih takmičenja je prekinut prošlog leta na SP u Londonu zbog peha sa startnim brojem, ali je Španovićeva zlatom na Dvoranskom SP zimus odmah započela novi.

- Nedostaju mi još "samo" olimpijsko i svetsko zlato na otvorenom. Eto, najteže za kraj.

Pobeda nad najvećim rivalkama iz Evrope je najbolja priprema za SP u Dohi dogodine i OI u Tokiju 2020.

- Sad već osećam koliko su druge takmičarke gladne trijumfa nada mnom. Nikad me nisu plašili ni veličina takmičenja, ni rezultati konkurencije. Uvek sam okrenuta samo sebi, svojim dometima, pomeranju granica. To je nešto što je uvek moj vetar u leđa, bez obzira na onaj koji duva na samom nadmetanju. Znam da uvek mogu mnogo. Očekujem da će za zlato u Berlinu opet biti potreban skok preko sedam metara, a dve glavne konkurentkinje će mi biti Loren Ugen i Malaika Mihambo, mlada Nemica koja se vratila posle povreda i biće ozbiljna skakačica u budućnosti. Učiniću sve da moj skok bude najbolji.

MALDIVI, PA EP

KAO i u zimskom delu sezone, Ivana će obaviti pripreme na Maldivima, a neće nastupiti na mitingu Dijamantske lige u Londonu u subotu.
- Ne odgovara mi nikako da skačem usred priprema, imam već dovoljno bodova za finale u Briselu. Nastaviću sa takmičenjem posle EP.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak