Galaxy A6 i Galaxy A6+ korak bliže premijum klasi

Blic 19.07.2018 12:33
Galaxy A6 i Galaxy A6+ korak bliže premijum klasi


To što neki modeli telefona ne nose prefiks premijum ne znači da bi trebalo da kod njih izostanu neke napredne funkcije. Ljudi iz Samsunga su ovo na vreme shvatili i primenili kod modela iz serije A.Galaxy A6 i A6+ koji su odnedavno dostupni i kod nas imaju beskrajni, infiniti ekran s odnosom 1,5:9 baš poput skupljih telefona iz Galaxy porodice. Sličnost, u pogledu dizajna pre svega A6+ sa Galaxy S9+ je ogromna. Zadržan je prepoznatljiv Samsungov dizajn sa elegantnim ivicama. A6+ je nešto veći i deblji, teži je i nema onaj odlični zaobljeni deo poput svog skupljeg brata i ivice ekrana su ipak vidljive, a uz to zadnja strana mu je matirana i nije od stakla.

Nova serija A dostupna je i kod nas 
Nova serija A dostupna je i kod nas

Unutra se nalazi Qualcomm Snapdragon 450 procesor koji radi na 1.8GHz uz 4GB RAM. To je u principu dovoljno za prosečnog korisnika, da mu obezbedi neometano korišćenje uobičajenih aplikacija, lako prebacivanje sa jednog na drugi zadatak baš kao što je i baterija od 3,500mAh i više nego dovoljna za celodnevno korišćenje.

A6+ ima dvostruku kamera uz naprednu opciju Live Focus kako bi moglo da se kontroliše dubinsko polje i bokeh efekat pre ili nakon snimanja. Jedna kamera ima 16 MP uz otvor blende f/1.7 a druga ima 5 MP i blendu f/1.9. Jednostavna je za korišćenje uz uobičajene dodatne opcije i daje prilično kavlitetne fotografije uz prepoznatljive živopisne boje kakve inače prave Samsungove kamere. Dešava se da ponekad autofokus zakaže, ali je to zanemarljiva zamerka. Drugi model A6 ima jednu kameru od 16 megapiskela (isto toliko ima i selfi kamera) koja služi dosta dobro i iznenađujuće vam donosi dosta detaljne fotografije.

Veći od dva modela A6+ ima dualnu kameru 
Veći od dva modela A6+ ima dualnu kameru

Inače, ovaj telefon dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 5,6 inča, isto kao i ranije predstavljeni Galaxy A8 ali ima nešto slabiju rezoluciju koja se, doduše, primećuje jedino ako imate izuzetno oštro oko za takve stvari.

Galaxy A6 ima ekran od 5,6 inča
Galaxy A6 ima ekran od 5,6 inča

Još jedna dobra stvar kod oba modela je to što zvučnici podržavaju Dolby Atmos optimizovani audio sastav pa možete da osetite bogatije surround iskustvo što je samo još jedan pokazatelj da se potrošačima danas, čak i za nižu cenu mora ponuditi nešto iz premijum asortimana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak