Kako držati proširene pore pod kontrolom

Lepota i zdravlje 19.07.2018 12:01
Kako držati proširene pore pod kontrolom


Sve više žena se žali na njih – evo kakvom ih negom možete učiniti manje vidljivima…Nedavno istraživanje Loreala koje je obuhvatilo 2000 žena pokazalo je da čak 45 posto njih nezadovoljno izgledom svojih pora i želelo bi da budu manje, a čak trećina ispitanica je izjavilo kako ih proširene pore više zabrinjavaju od bora.

Proširene pore su stvar genetike, a još s godinama one postaju vidljivije jer se usporava proizvodnja kolagena. Takođe, neke loše navike, poput preteranog izlaganja kože suncu koje uništava kolagen u koži i nedovoljna hidratacija koja doprinosi sivilu i nejednakoj teksturi kože loše utiče na njih, kao i nakupljene masnoće i nečistoće zbog kojih pore izgledaju još veće, pogotovo kad sebum oksidira i poprimi tamniju boju.
​Uz izbegavanje sunca i unošenja dovoljno vode, šta još možete učiniti da popravite stanje?

Tretirajte kožu aktivnim sastojcima:

Onima koji pomažu održati elastičnost i čvrstoću kože. Tražite kreme koje sadrže peptide i antioksidanse, a navodno pomažu i one koje sadrže ekstrakt artičoke i retinol.

Dobro čistite kožu svaki dan:

Ne postoji mogućnost da zategnete svoje pore, ali ćete ih temeljitim čišćenjem učiniti manje vidljivima. Svakodnevno dobro očistite kožu, a uradite piling jednom nedeljno.

Isprobajte hemijski piling​:

Ovaj tretman zaglađuje kožu zbog čega su pore manje izražene, ali ih i temeljno čisti i uklanja mrtve čestice kože i nakupljene masnoće i tako omogućava da se zaista one smanje. Ako imate ovaj problem, bilo bi dobro obavljate ovaj tretman što redovnije možete.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak