Šerbedžija: Oči Milene Dravić su jugoslovenski film

N1info 19.07.2018 10:34
Šerbedžija: Oči Milene Dravić su jugoslovenski film


Rade Šerbedžija, ovogodišnji dobitnik nagrade za doprinos evropskoj kinematografiji "Aleksandar Lifka", koju dodeljuje Festival evropskog filma Palić, primio je ovo priznanje na Letnjoj pozornici.Poznatom glumcu nagradu je uručio Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma "Palić".

Ovo priznanje do sada je dobilo 34 autora, a Zelenović je naglasio da je "ovogodišnje dodeljeno našem Radetu, čoveku koji ima 189 filmskih i televizijskih uloga do sada".

Šerbedžija je izjavio da ona za njega ima ogroman značaj i da je svestan toga da je sada i on u društvu velikana i izuzetnih umetnika koji su dosad dobili ovo priznaje, ali da mu je posebno drago to što je ono prvo pripalo Mileni Dravić, koja je, kako je rekao, "sami film".

Oči Milene Dravić su jugoslovenski film, istakao je. "Tako da je veoma velika stvar što se dogodila da je Milena dobilu tu prvu nagradu... I svi ti božanstveni glumci koje znam, od Pavle Vujisića do svih tih i stranih i naših glumaca, Bate Živojinovića, Emira Kusturice..."

 

Svi dosadašnji dobitnici nagrade "Aleksandar Lifka" dobili su svoju pločicu, na nekoj od klupa na Paliću, a od ove godine potpisivaće se na bioskopskim stolicama, što je Šerbedžija prvi uradio.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak