Vulin: Za nas je neprihvatljiva "vojska Kosova"

RTS 17.07.2018 10:26
Vulin: Za nas je neprihvatljiva "vojska Kosova"


Za Srbiju je potpuno neprihvatljiva najavljena transformacija "Kosovskih snaga bezbednosti" u takozvanu "vojsku Kosova", jer bi to bilo flagrantno kršenje Rezolucije SB UN 1244 i Vojnotehničkog sporazuma iz Kumanova, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.U razgovoru sa ambasadorom Italije u Beogradu Karlom Lo Kašom, Vulin je istakao da Srbija ceni profesionalno angažovanje pripadnika italijanskih oružanih snaga u misiji Kfor na Kosovu i Metohiji.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je izrazio očekivanje da će italijanski vojnici ostati u našoj južnoj pokrajini sve dok to bezbednosna situacija bude zahtevala.

Ambasador Lo Kašo preneo je ministru Vulinu da Italija ceni ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselskom dijalogu o Kosovu i Metohiji.

Vulin je sa ambasadorom Italije u Beogradu razgovarao o ključnim pitanjima bilateralne saradnje u oblasti odbrane.

Tokom današnjeg susreta istaknuto je da je saradnja u oblasti odbrane sa Italijom intenzivna i sadržajna, uz mogućnost za kvalitativno i kvantitativno unapređenje u oblastima od obostranog interesa.

U razgovoru je izražena i spremnost za intenziviranje vojnoekonomske saradnje u obostranom interesu, u skladu sa izraženim interesovanjima velikog broja italijanskih kompanija za saradnju sa fabrikama Odbrambene industrije Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak