Vučić: Kosovski čvor složen, nemam poverenja u Prištinu

N1info 16.07.2018 16:14
Vučić: Kosovski čvor složen, nemam poverenja u Prištinu


U Briselu se u sredu nastavlja dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa. Učesnici pregovora ne otkrivaju detalje nove runde, dok stručnjaci poručuju da su Beograd i Priština još daleko od bilo kakvog dogovora.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Vrnjačkoj Banji, koju je posetio povodom 150 godina aktivnog bavljenja turizmom, da je "prištinski čvor" složen i da ne veruje kosovskim vlastima.

"Imamo veliki posao koji ćemo rešavati generacijama. Da li ćemo uspeti u svemu? Neće biti lako, jer je veoma lako uhvatiti se u koštac sa kosovskim čvorom. U Srbiji imate one koji će vam reći, šta god da uradite, da to ništa ne valja. Ako ostavite da stoji ovako, samo ćemo mi da krvarimo, da gubimo naše stanovništvo i da nekima drugima prepuštamo vekovna ognjišta. Zato sam za to da ne budemo kukavice, već hrabri, i da uradimo sve za našu zemlju", rekao je Vučić.

Najavljeni pregovori Vučića i Tačija u Briselu dolaze dan nakon susreta srpskog i francuskog predsednika. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, sutra u Parizu, razgovarati o regionalnim pitanjima, pre svega o Kosovu i Metohiji. Zato o dijalogu očekuje i stav Francuske koja se do sada nije mnogo izjašnjavala.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak