Počinje manifestacija "Pod krošnjama Štranda"

RTV 16.07.2018 15:33
Počinje manifestacija "Pod krošnjama Štranda"


Manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu" počinje u 19 sati i namenjena je deci koja žele da nauče jezike nacionalnih manjina u VojvodiniŠestu godinu za redom Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija organizuju ovaj događaj koji za cilj ima promovisanje jezika na jezicima manjina, kulture i običaja manjinskih zajednica koje žive u Vojvodini.
 
Kroz jezičke radionice, koje se održavaju svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu, deca uzrasta od od pet do 12 godina imaće priliku da nauče 20-tak pojmova dnevno i da se upoznaju sa kulturom i običajima mađarske, rumunske i rusinske manjinske zajednice.
 
Novina od ove godine je da je na programu i učenje znakovnog jezika. Namera je da se deca upoznaju sa znakovnim jezikom, jer je znakovni jezik maternji jezik osoba koje imaju neki stepen oštećenja sluha.
 
Subotom se održavaju kvizovi provere znanja stečenog tokom nedelje. Kako je jedan od ciljeva ovog događaja i promovisanje aktivnog boravka u prirodi, i ove godine u saradnji sa Šumskom zajednicom Beočin, kvizovi će se održavati na lokalitetu Rim koji se nalazi na Fruškoj gori, u srcu šume, iznad Beočin sela. Lokalitet Rim je u vlasništvu Šumske zajednice Beočin, koja je najstarije udruženje privatnih vlasnika šuma u Evropi, ustanovljeno 1903. godine.
 
Za učesnike radionica obezbeđene su i vredne nagrade. 
 
Otvaranje ogranka Biblioteke na Štrandu je 1. avgusta.
 
Sve informacije mogu se pronaći na Fejsbuk stranici "Pod krošnjama na Štrandu".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak