Od centra do Banjice samo jedna linija

Novosti 14.07.2018 11:17
Od centra do Banjice samo jedna linija


Zbog radova ukinuti trolejbusi 40 i 41, što izaziva veliko nezadovoljstvo građana. Autobus 40A, koji je uveden kao zamena nije dovoljan da pokrije potrebe putnikaRADOVI u Svetogorskoj ulici, koji su počeli pre tri dana, napravili su pravu zbrku sugrađanima koji se gradskim prevozom voze na relaciji Zvezdara - Banjica 2. Zbog obnove ove saobraćajnice, trolejbuske linije 28, 40 i 41 su ukinute, a umesto njih sada saobraća autobus 40A. Međutim, vozila koja su uvedena su u veoma lošem stanju, a zbog toga što je to sada jedina linija na ovom potezu, autobusi su često krcati.

Pre rekonstrukcije, Beograđani koji su putovali sa Banjice u centar i obrnuto imali su koliko-toliko redovan prevoz, jer su se trole 40 i 41 imale naizmenične polaske, pa nije moglo da prođe više od pet minuta između prolazaka.

Na ovom potezu uvedeni su autobusi 40A, koji su prilično dotrajali, a u jutarnjem i popodnevnom špicu putnici često ostanu van autobusa.

- Navikli smo da trolejbus ne čekamo dugo - kaže sugrađanka sa Banjice Ivana V. - Ubacili su stara vozila, prilično neudobna, a ne mogu ni da prime sve putnike. Nekoliko puta mi se desilo da moram da sačekam naredni, jer nisam mogla da uđem.

U dispečerskom centru GSP objašnjavaju da autobusi 40a idu na šest minuta, a da će o eventualnom uvođenju još nekih polazaka odlučivati Sekretarijat za javni prevoz.

Juče na stajalištu u Takovskoj

- Trolejbusi 40 i 41 išli su na 12 minuta, a nova linija saobraća na šest minuta. Međutim, pošto su ranije imali dve trole u razmaku od šest minuta, sada se čini da se mnogo duže čeka - kažu dispečeri GSP.

IZMENE

TOKOM redovnog održavanja tramvajskih šina koje izvodi GSP "Beograd", u Ulici cara Dušana od broja 11 do 13 i kod broja 49 režim saobraja biće izmenjen, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj. U okviru prve faze, od 12. do 14. jula režim tramvajskog saobraćaja biće izmenjen kod brojeva 11 i 13, a od 14. do 16. jula kod broja 49. S. V.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak