Simi Strahoti 12 godina robije za ubistvo vođe navijača

Novosti 13.07.2018 12:07
Simi Strahoti 12 godina robije za ubistvo vođe navijača


Stevan Josić (35) optužen za ubistvo i učestvovanje u tuči u Novom Sadu decembra 2016. godine. Utvrđeno da je usmrtio Dragana Jovanovića Gidru (26)NOVOSAĐANIN Stevan Josić (35), zvani Sima Strahota, sklopio je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu o zločinu koji se decembra 2016. godine dogodio ispred lokala "Moja kafanica".

Po toj nagodbi, on će zbog ubistva Dragana Jovanovića Gidre (26), nekadašnjeg vođe navijača grupe "G3" novosadske Vojvodine i učestvovanja u tuči i kojoj je usmrćen pilot Dario Roklicer (29), iza rešetaka provesti 12 godina.

- Okrivljeni je prihvatio kaznu zatvora od 11 godina, odnosno dve godine za svako krivično delo posebno - izjavio je Zoran Jakovljević, zamenik javnog tužioca, portparol VJT. - Sudija za prethodni postupak Višeg suda je prihvatio sporazum, te je doneo presudu kojom je optuženi oglašen krivim i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina. Presuda je postala pravosnažna.

Kako navodi Jakovljević, protiv četvorice je podignuta optužnica za učestvovanje u tuči, a protiv jednog za pružanje pomoći učiniocu posle počinjenoig krivičnog dela. Protiv dvojice koji su se teretili za učestvovanje u tuči, postupak je obustavljen.

Protiv Josića koji se teretio za ubistvo 21. decembra 2016. godine ispred lokala "Moja kafanica" u Novom Sadu, optužnica je bila podignuta juna 2017. godine, ali je Apelacioni sud, postupajući po žalbama, ukinuo rešenje Višeg suda kojim je optužnica bila potvrđena. Decembra prošle godine slučaj je vraćen Višem javnom tužilaštvu kako bi se istraga dopunila.

Dragan Jovanović Gidra

U toj fazi, javni tužilac je sa Josićem sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela.

Po onome što je zasad poznato, tog 21. decembra u posleponoćnim satima, odnosno oko 4.30, došlo je do svađe, a zatim i tuče u lokalu u kojoj su među gostima bili sada pokojni Jovanović i Roklicer. Sukob se završio kobno, dvostrukim ubistvom, a akteri su se razbežali, dok su Jovanović i Roklicer pretučeni nasmrt drvenom palicom, ostavljeni da leže na trotoaru ispred kafane.

UHAPŠEN NA ULICI

JOSIĆ je uhapšen desetak sati posle nemilog događaja, u Bulevaru Jaše Tomića, nedaleko od Međumesne autobuske stanice. Kod njega je nađena izvesna suma novca, pa se pretpostavljalo da je nameravao da pobegne.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak