Dodik: RS neće u NATO, privrženi vojnoj neutralnosti

N1info 13.07.2018 11:19
Dodik: RS neće u NATO, privrženi vojnoj neutralnosti


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nije za ulazak u NATO, već da je privržena vojnoj neutralnosti.Komentarišući izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je u Dodikovim rukama aktiviranje Akcionog plana za ulazak BiH u NATO (MAP) i eventualni ulazak BiH u ovaj vojni savez, Dodik je za banjalučke "Nezavisne novine" rekao da je i samom Izetbegoviću jasno da je RS privržena vojnoj neutralnosti. 

On je kazao da je "Izetbegoviću apsulutno jasno da je to tako, ali bi to još trebao da nauči (srpski član Predsedništva BiH) Mladen Ivanić".

"Za nas u RS je neprihvatljivo da se vojna imovina prenosi na nivo BiH. To je izmišljotina bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna, koju je nama ovde uvalio pre 15 godina", naveo je Dodik. 

Prema njegovim rečima, RS ne može prihvatiti ulazak BiH u NATO, jer se "mešao u rat u BiH i bombardovao Srbe, ne samo u RS, nego i u Srbiji" 

"To je naš stvarni motiv. Šta je motiv Izetbegovića, ne znam", rekao je Dodik. 

On smatra da je Izetbegović otišao u Brisel da se "prodaje" kao veliki državnik, a da, zbog toga što ništa ne može da uradi, svaljuje krivicu na drugoga". 

"Ovaj put je Izetbegović tačno rekao, mi smo protiv i aktivacije MAP-a i protiv ulaska u NATO", rekao je Dodik.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak