Novi video-snimak Domagoja Vide, Fifa pokrenula istragu

RTS 11.07.2018 09:38
Novi video-snimak Domagoja Vide, Fifa pokrenula istragu


Svetska kuća fudbala pokrenula je istragu protiv hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide posle novog video-snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.Domagoj Vida je bio jedan od junaka pobede Hrvatske nad Rusijom, a posle pobede proslavio je trijumf uzvicima "Slava Ukrajini".

Fifa je upozorila Vidu, dok je novčano kaznila Ognjena Vukojevića, člana stručnog štaba, koji je na video-snimku zajedno sa defanzivcem Bešiktaša. Hrvatski nogometni savez je odmah zatim vratio Vukojevića u Hrvatsku i uputio izvinjenje Rusima.
Na snimku se vidi kako Domagoj Vida uzvikuje "Slava Ukrajini", a potom bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević dodaje "pobeda je za Dinamo i Ukrajinu".

"Možemo da potvrdimo da je disciplinski komitet Fife uputio upozorenje igraču Domagoju Vidi zbog njegovog video saopštenja, posle utakmice između Rusije i Hrvatske na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018", navela je Fifa.

"Nema politike u fudbalu. To je šala za moje prijatelje iz Dinama iz Kijeva. Volim Ruse i volim Ukrajince", poručio je Vida.

Ipak, dva dana kasnije pojavio se novi video-snimak, na kojem je u glavnoj ulozi ponovo Vida, koji nazdravlja sa flašom u ruci, a društvo mu ovoga puta pravi Ivica Olić.

"Ajmo, kafano, plaćam kad dolazim. Slava Ukrajini, "Beograd" gori, ajmo", rekao je Vida. 

"Beograd" je kafana u Kijevu, u koju je Vida svraćao dok je bio član kijevskog Dinama, a na snimku pozdravlja njenog vlasnika Jovana uz pesmu Tome Zdravkovića "Kafa je moja sudbina". 

Hrvatski Indeks je preneo da je Fifa pokrenula istragu kako bi otkrila da li na snimku ima političkih poruka, zbog kojih bi Vida mogao biti kažnjen.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak