Nisan priznao falsifikovanje testova emisije gasova u Japanu

Radio 021 10.07.2018 14:01
Nisan priznao falsifikovanje testova emisije gasova u Japanu


Kompanija Nisan je priznala da je otkrila falsifikovane podatke o emisiji gasova svojih automobila u većini svojih fabrika u Japanu.Nisan nije saopštio o kolikom broju automobila se radi, ali navedeno je da su testovi emisije i potrošnje goriva odstupali od pripisanog okruženja za testiranje. Iz kompanije su dodali da su izveštaji inspekcije bazirani na izmenjenim mernim vrednostima.
 
Kompanija je obećala detaljnu istragu i da će poduzeti mere kako se slične stvari u budućnosti ne bi ponavljale. Nije otkriveno o kojem broju automobila je reč, kao ni da li su među njima vozila proizvedena van Japana.
 
Nakon provere pouzdanih podataka je potvrđeno da sva vozila osim sportskog modela GT-R zadovoljavaju japanske sigurnosne standardne. Zašto je GT-R izuzetak, za sada nije poznato.
 
Deonice Nisana su danas pale za više od 4,5 odsto nakon što je kompanija upozorila investitore na saopštenje. Prošle godine je Nisan opozvao 1,2 miliona automobila u Japanu jer je sigurnosnim proverama ustanovljeno da ne zadovoljavaju japanske standarde.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak