Beker: Novak ponovo uživa u tenisu

Novosti 10.07.2018 11:07
Beker: Novak ponovo uživa u tenisu


Ide postepeno i sve je bliži igraču koji je bio pre dve godine. Kreće se odlično i udara loptice prepoznatljivim intenzitetom - poručuje BorisUspeo je Novak Đoković da pobedi mrak i čudan raspored organizatora i da prođe u četvrtfinale Vimbldona. Savladao je Karena Hačanova (Rusija) - 6:4, 6:2, 6:2 i zakazao okršaj sa Keijem Nišikorijem (Japan).

Njegov nekadašnji trener Boris Beker je u kolumni za sajt “Tajms of Indija” (“Times of India”) dao svoje viđenje igre srpskog asa.

- Novak ide postepeno i sve je bliži igraču koji je bio pre dve godine. Kreće se odlično na osnovnoj liniji, udara loptice sa prepoznatljivim intenzitetom i izgleda da uživa u tenisu ponovo - poručio je Beker.

Osvrnuo se na sam turnir.

- Prva nedelja je bila puna kontrasta, prvo je bilo veoma vruće i ne baš dobro za favorite. Kad je muški deo u pitanju, eliminacija Čilića i Zvereva je iznenađenje, Aleksanderu je problem bio fizička spremnost, mada je starno razočaravajuće što je ispao u prvoj nedelji. Marin nije imao sreće sa kišom koja je dala šansu Pelji i tako “otvorila” taj deo žreba.

Naglasio je da ne očekuje više problema za preostale nosioce.

- Osim ta dva iznenađenja, ostali su očekivano došli do druge nedelje. Među četvoricom koji bi trebalo da odu daleko je i Del Potro, koji igra veoma dobro i nalazi se “ispod radara”. Deluje mi da se fizički dobro oseća i da igra odličan tenis, pazite se. Tu je Nadal, suvi tereni mu pomažu sa odskokom i to mu znači. Naravno, tu je i Novak o koji je sve bliži starom nivou - zaključuje Beker.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak