Divlji prevoznici "otimaju" putnike

Novosti 10.07.2018 11:00
Divlji prevoznici "otimaju" putnike


Taksisti bez dozvole zauzimaju stajališta na Trgu Republike i kod Kalemegdana. Komunalna policija: Tokom maja i juna postupano je dvanaest puta. I fizički nas napadaju, žale se legalni taksistiDIVLjI taksisti, uprkos rigoroznim kontrolama, sve više uzurpiraju taksi stajališta u Uzun Mirkovoj, na Trgu Republike, kod Kalemegdana i Beton hale. Uzaludni su i pokušaji registrovanih vozača da ih uz pomoć Komunalne policije rasteraju.

- Sve je više "divljaka" na ulicama i čini se da niko ne može da ih rastera - priča jedan taksi vozač. - A na moje pozive i prijave, Komunalna policija često i ne reaguje. Na taksi stajališta ne možemo ni da stanemo od kolega koji nemaju dozvole za taksiranje prestonicom, a kada pokušamo da se za svoje mesto izborimo, oni krenu da nas fizički napadaju. Zato se stalno povlačimo, tražimo mušterije na drugim mestima.

Iz Sekretarijata za poslove komunalne policije kažu da po svim prijavama postupaju u najkraćem mogućem roku, i da potrebe građana uzimaju u obzir uvek kada je to moguće.

- U toku maja i juna, u vezi sa nelegalnim taksistima na Trgu republike, Uzun Mirkovoj i kod Kalemegdana, postupano je 12 puta. Šest puta su ekipe izlazile na teren po prijavama i šest puta samostalno, a tom prilikom izdato je šest prekršajnih naloga.

Prema rečima nadležnih iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, tokom kontrole nelegalnih taksi prevoznika na stajalištu u Uzun Mirkovoj ulici i na Trgu republike ili kod Kalemegdana, radnim danima u maju izvršeno je sedam akcija redovnog dnevnog inspekcijskog nadzora taksi prevoza. U junu je bilo osam akcija a sve su obavljene uz asistenciju pripadnika Saobraćajne policije.

- U dane vikenda tokom maja i juna izvršili smo ukupno osam akcija vanrednog noćnog inspekcijskog nadzora, uz asistenciju pripadnika Komunalne policije - kažu iz pomenutog sekretarijata.

Najveći problem grada u borbi sa nelegalnim taksistima je nedostatak saobraćajnih inspektora. Zato se i javila ideja da se komunalnim policajcima daju nova ovlašćenja, kako bi mogli da pišu prekršajne naloge i tako sankcionišu divlje prevoznike.


PREKRŠAJI

U PERIODU od 1. maja do 22. juna na terenu, uz asistenciju Saobraćajne i Komunalne policije, utvrđeno je 45 prekršaja. Od toga jedan od strane neregistrovanog subjekta, 34 od strane lica sa taksi dozvolama drugih lokalnih samouprava i 10 od strane lica sa taksi dozvolom grada Beograda. Povodom utvrđenih prekršaja doneto je 45 rešenja. Nakon inspekcijskih kontrola podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.


KONTROLE I NA AERODROMU

OSIM navedenih lokacija, kontrole taksi prevoza obavljene su i na lokacijama Aerodrom "Nikola Tesla", Pariska i Karađorđeva ulica. Policija je te lokacije obišla 12 puta na osnovu prijava i 18 na sopstvenu inicijativu. Izdato je deset prekršajnih naloga, tri su prosleđenja nadležnim organima radi preduzimanja mera iz okvira njihove nadležnosti, dok je sedam predmeta još u radu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak