Crnogorski ministar: Slanje vojske na Kosmet nije neprijateljski čin

Novosti 09.07.2018 21:40
Crnogorski ministar: Slanje vojske na Kosmet nije neprijateljski čin


Šef crnogorske diplomatije poručio je da slanje crnogorskih vojnika na Kosovo predstavalja ispunjavanje međunarodnih obaveza, i da nije reč o neprijateljskom činu prema Srbiji.CRNOGORSKI ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović poručio je da slanje crnogorskih vojnika na Kosovo predstavalja ispunjavanje međunarodnih obaveza, i da nije reč o neprijateljskom činu prema Srbiji.


- Nema ništa neprijateljsko. Crna Gora je verna ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza, i time doprinosi stabilnosti u regionu. To je jedina svrha našeg angažmana - izjavio je Darmanović.

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su prošle sedmice odluku o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju "Odlučna podrška" u Avganistanu, i dva štabna oficira u Kfor na Kosovu.


Pročitajte još - Crnogorski ministar: Šaljemo vojsku na Kosmet, jer je to ispravno; Nismo izdali Srbiju, jer mi nismo Srbija


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je "dva oficira Vojske Crne Gore dolaze u misiju Kfora da bi podržali nezavisnost Kosova, a ne da zaštite Srbe". On smatra da odluka Podgorice "nije prijateljski čin":

- Osnovni red je bio da se konsultuje Srbija. Kad ste susedi, logično je da vodite računa o interesima onog ko živi pored vas, a toga nema kada šaljete oficire ne pitajući Srbiju i kad svesno gazite neutralnost Kfora govoreći da je Kosovo država.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak