Nove uplatnice za Infostan: Račun isti, bolja evidencija

Novosti 09.07.2018 13:07
Nove uplatnice za Infostan: Račun isti, bolja evidencija


Novine na uplatnicama za Infostan ne ubrzavaju utuženja, prinudna naplata po starom. Ubuduće, na nalogu ovog gradskog preduzeća biće naveden mesec za koji se usluge plaćajuIZMENjENI računi objedinjene naplate, koji su sugrađanima počeli da pristižu od prošlog meseca, ni na koji način neće biti na štetu korisnika. Kako tvrde u "Infostanu", jedina novina u odnosu na ranije uplatnice je ta što je na isečku naloga za uplatu naveden mesec za koji se račun plaća, što ranije nije bio slučaj.

Svi koji plaćaju račune "mesec za mesec" promenu i ne primećuju. Onima koji uplate više nego što je na računu navedeno, namiruju se dugovi ili smanjuje iznos za sledeći mesec. Iz "Infostana" uveravaju da brzina utuženja ostaje ista, odnosno da se prinudna naplata aktivira kao i ranije.

- Obavestili smo korisnike da će u majskim računima u "svrsi uplate", kao i u pozivu na broj, biti naveden mesec i godina na koji se račun odnosi - kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Infostan tehnologije". - Na ovaj način će biti postignuta jasna povezanost dostavljenih računa i naloga za uplatu. Izašli smo u susret zahtevima korisnika koji su želeli da se uplate knjiže za mesec i godinu za koji je račun izdat kako bi znali za koji mesec su platili račun.


Stari računGrađanima koji imaju neizmirene račune, ranije bi se uplatom poslednjeg računa, najpre namirivao dug, pa tek onda iznos za poslednji mesec. Sada će najpre biti naplaćen poslednji račun, a tek onda prethodni.

- Ukoliko korisnik želi da uplati obaveze koje se odnose na račune pre maja 2018. godine, može ih izmiriti već dostavljenim nalozima za uplatu. Na ovaj način biće knjižena najstarija dugovanja. Kako bismo im olakšali, redovno ćemo ih obaveštavati na koji način mogu da plate dug - kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Infostan".

Kao i prethodnih godina, postupak prinudne naplate obavlja se u skladu sa zakonskim rokom od godinu dana kako potraživanja ne bi zastarela. 


Novi račun

ZA UPRAVNIKA - NOVA STAVKA

U NAREDNOM periodu će i taksa za angažovanje upravnika i naknada za tekuće i investiciono održavanje zgrade moći da se plati preko sistema objedinjene naplate "Infostana". Ipak, to neće biti obavezno. Ova stavka naći će se na računu "Infostana" samo ukoliko se više od polovine stanara saglasi sa ovim načinom plaćanja, a potom njihov upravnik ovaj zahtev podnese "Infostanu". Ukoliko ne žele, ove obaveze mogu da izmire i preko tekućeg računa.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak