Marković: Banjaluka je zapadna srpska prestonica

RTS 09.07.2018 09:21
Marković: Banjaluka je zapadna srpska prestonica


Banjaluka je za Srbiju zapadna prestonica svih Srba, kaže zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Predrag Marković."Tu ima neka granica, koja je privremena. Predsedik Srpske Milorad Dodik sa svima nama će se potruditi da je izbrišemo. To nije nacionalizam, već evropska integracija", rekao je Marković, koji je u Banjaluci prisustvovao Kongresu Socijalističke partije, prenosi RTRS.

Predrag Marković (arhivska fotografija)

Prema njegovim rečima, Srbi sa zapadne strane reke Drine imaju veliku ulogu u razvoju srpskog socijalizma.

"Ovi ljudi ovde dali su najveći doprinos u borbi protiv fašizma", rekao je Marković, ocenivši da su Srbija i Republika Srpska isto.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović smatra da su ekonomski razvoj i socijalna pravda važne za građane Srbije i Republike Srpske.

Obradović je rekao da SPS ima veoma dugu i bogatu saradnju sa Socijalističkom partijom u Repubici Srpskoj, da razmenjuju iskustva, te da im je zajednički cilj da građani žive bolje, da Srbija i Srpska budu što bliže i da budu zajedno.

"Mislim da jedni drugima pomažemo i u vremenima koja su bila teška za jednu i drugu partiju i za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj", smatra Obradović.

Naveo je da je sa Markovićem došao u Banjaluku da bi dali podršku socijalistima u Republici Srpskoj.

Kongresu SP-a su, osim rukovodstva i članstva SP-a, prisustvovali i predsednik SNSD-a Milorad Dodik, zamenik predsednika DNS-a Nedeljko Čubrilović, kao i predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak